A 10 legidegesítőbb mobilos parasztság

A telefonnal elkövethető tapintatlanságok köre egyenes arányban fejlődik a telefon funkcióival, beleértve a közösségi médiából importált teljes repertoárt, megfűszerezve a lesifotósok taplóságaival. 10 olyan típust választottunk ki, akik valószínűleg már nálad is kiverték a biztosítékot.

 telcsisek.gif

1. Sunyin telefonáló

Vannak persze örök klasszikusok, melyek sosem kopnak ki. Természetesen ilyen a sunyi telefonálás, ami tulajdonképpen egy önálló művészeti ágnak tekinthető. A sunyin telefonáló képes bármilyen körülmények között észrevehetetlenül a fülére csúsztatni a telefonját és átváltani a beszélgetés fonalát a vonal túlfelén lévővel – átlag 20 percenként. Vannak, akik olyan szintre fejlesztették ezt a tudományt, hogy mondatokon keresztül észre sem veszed, már rég kiestél a vele való kommunikáció mézes bödönjéből.

2. Wurlitzeres

Az illetőnek van minimum 2 telefonja, mindegyiken 2-3 chat applikációval, gyakran kap e-maileket és a csengőhang-választás tekintetében sem a szolid dallamokhoz vonzódik. Telefonjai néha egymás szavába is vágnak; nem fukarkodik a hangerővel.

Nekik ajánljuk például ezt az okosórát, ami diszkrét (és főleg hangtalan) rezgéssel jelzi az üzenetek, hívások és e-mailek érkezésését. 

Amikor a legelvetemültebb chatpartnere ráfordul a Háború és béke megírására (és minden mondat után entert üt), a Wurlitzeres a távozás hímes mezejére lép -  teret adva a pingések és a rezgőmód kakofonikus áradatának. És persze vezérdallamként bekapcsolódik egy kitartó hívás is. Ha Bartók még élne, nem kérdés, miből inspirálódna.

20730552_56da13a0aa5feb4fe6abe267946f64f0_wm.gif_640x360

3. A csengőhang bajnoka

Valószínű, hogy az  Örömóda vagy az V. szimfónia csengőhang változata picit teátrális választás, ezért jelentős és szenvedélyes ellentáborra tett szert, akárcsak a hawaii pizza. Ez természetesen nem bátortalanítja el azokat a felhasználókat, akik hosszasan hagyják csengeni Beethoven klasszikusait. Alapvetően a nagyzenekari kísérővel körített hívásfogadás tényleg csak belépőszint a legidegesítőbbek között. Hiszen a humorosan aktuálisnak szánt Bananaphone, vagy a készülékből választható legzsiványabb ébresztő dallam például mérföldekkel kiborítóbb. És ez még csak a kezdet, mert a légiósziréna, a „Hé, csörög a telefonod” és a mű-héliumos auto tone dalocskákkal tömeget is lehet oszlatni.

4. Zsebdiszkós

Szuper, hogy egyre jobbak a telefonok hangszórói - pláne egy jobb minőségű bluetoothos hangszóróval összekötve  -, viszont azért ennek az örömnek is megvan a maga helye. Például a 4-6-os villamos sem, a buszmegálló sem és a közpark sem az a helyszín, ahol érdemes konditermi miliőt teremteni a pumpálós zenével.

steepletone_mps1709r_lo2.jpg

Purple Street Box  - kép innen

Nekik ajánljuk például ezt a bluetooth-os fejhallgatót nagy szeretettel

A zsebdiszkós alfaja az úgynevezett Lepcses, aki egyáltalán nem érezi hangerő- és időbeni korlátait publikus térben akkor sem, ha hatványozottan szenzitív beszélgetést folytat. Például a saját- és mások szerelmi életéről, a a gonosz kolléga verbális miszlikre tépésen át a kedvenc sorozata mélypszihológiai elemzéséig. 

5.  Színházi közvetítő

Előfordul, hogy unalmas egy előadás, béna a film, az előadó belegabalyodott a saját érvelésébe, de erről csetelgetni a lesötétített nézőtérről mégiscsak túlzás. A pötyögős telefonok világában ez még elment, de most, hogy űrsiklót lehet irányítani egy átlag okostelefon fényerejével, a színházi közvetítő körül úgy hullanak az emberek, mintha a Frigyládát nyitotta volna ki.  Arról nem beszélve, hogy a színpadról nézve úgy ordít a tisztelt néző érdektelensége, mint Batman jelzőfénye – maradva a filmes hasonlatoknál.

6. „Insta sztár”

Vannak, akik tényleg abszolút jogcím nélkül azt hiszik, hogy az életük minden egyes mozzanata annyira érdekfeszítő, hogy azt meg kell osztaniuk, és ezért a végsőkig elmennek. Ők azok, akik lelöknek a várfokról, leütnek a szelfibottal, kilógnak a kocsiból derékig, beállnak terpeszbe az összes nevezetesség elé, vagy akiktől nem tudsz kimászni a medencéből.

7. Fakezű „Facebook sztár”

Amikor a megvalósítás kétségbeejtő színvonala exponenciálisan romlik a posztolás gyakoriságával, az tényleg nehezen tolerálható. Képtelen egyetlen éles képet készíteni, a videóiba belóg a mutatóujja, és ha nem is vágja le a szereplők fél fejét a képen, akkor is éppen tüsszentés, pislogás közben kap el. Megrögzötten posztolja a műveit vastagon bejelölve minden szereplőt – nyilvánvalóan a legelőnytelenebb arcával. Egyébként mindig és mindenről közvetít, melyet magvas gondolataival körít.

8. Emoji függő

Van, aki 30 animált matrica nélkül képtelen leírni azt is, hogy „Szia”. Elképesztően széles palettán mozog nála a használt emojik köre, és gyakorlatilag rendes szavakat már nem is igazán ír. Olyan vele chatelni, mint műsort nézni a reklámok szünetében. Minden bejegyzéshez odamatricázik, teleküldi egy képernyőnyi emojival a legjobban sikerül nyaralási képedet, vagy a válogatottan béna fotóid alá betolja az összes röhögős hangulatfejet.

9. Chat bajnok

Vannak, akik egy perc után nyolc sor kérdőjelet küldenek, hogy mikor válaszolsz már. Ennek folyományaként ő lesz az, aki ezek után kiírja az üzenőfaladra, hogy keresett és nem válaszoltál, esetenként még azt is, mekkora szemétláda vagy! Nagy kedvenc a drama queen, aki olyan nagy horderejű mondatokat ír, hogy „ezt képtelen vagyok tovább elviselni”, majd egész nap nem válaszol utána.

10. Az etikátlan

Az abszolút etikátlan zárt csoportokból és személyes oldalakról oszt meg információkat, kimásolja a privát beszélgetéseket és elküldi anélkül, hogy kitakarná a nevet és a profilképet. Lefotózza, ahogy mások bénáznak (például arcra esnek a szörfdeszkával) és közkinccsé teszi. Mémet gyárt a legcikibb családi képekből, és a sort nyilván még lehetne folytatni. Nyilvánvalóan ő az, akinek a munkásságán egyébként porrá röhögi magát az internet népe. 

A post shared by Austin Keen (@austinkeen47) on

A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr714168823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2018.08.14. 14:38:14

Hol az első? a #1 ???
A jellemzően nők által, nyilvános helyeken, villamos, busz, metro, bolt stb. történő folyamatos és öncélú POFÁZÁS!
Felszálsz a villamosra, 100% hogy jön eléd-mögéd egy primitív 1 bites, aki az utazás egésze alatt hangosan csacsog a barátnőjével.
Ha nem tud sms-t írni, csak őt zavarja, de ha mindenhol pofázik, az mindenkit zavar.
Ma a nők 10-70 éves korig pofáznak nyilvános helyeken. A fiúknál ez jellemzően a 25-28 év alatti korosztály, de ők is alig 20%-ban.
A pofázó nőknél nem is a hangzavar a gond, hanem hogy süt közben az értéktelen semmi, a csak pletyizzünk, csak dumcsizzunk a semmiről.
Ma a villamos, busz, metró gyakorlatilag egy ideggyógyintézet női osztálya.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.08.14. 14:58:38

Tessék lenyugodni, a telefonálás része életünknek 100+ éve.

ninimimi 2018.08.14. 15:05:41

Ha majd egyszer blogot írok, az lesz a legfontosabb szempontom, hogy hasznos legyen a társadalomnak. Azzal, hogy egy amúgy is frusztrált, megosztott, egymást utáló társadalomban te összegyűjtöd, miért is lehet még jobban utálni egymást, az szerintem nem hasznos. Itt amúgy is komoly hagyománya van az egymás iránti gonoszkodásnak. Emlékszik még valaki arra, amikor 25 éve kezdett terjedni a mobil hazánkban? Amikor még keveseknek volt, akkor a sötét gonoszság, irigység szülte
"bunkofon"
elnevezés volt általános a mobiltelefonra. Aztán mióta mindenkinek van legalább 1 db, azóta hová lett az elnevezés? Inkább az ilyen gonoszkodások elé kellene tükröt tartani!

Aston Kanál 2018.08.14. 15:08:39

@maxval balcán bircaman: Az irasban targyalt villamoson torteno mobiltelefonalas meg pl. az egetoen szuksegesnek erzett szelfizes az nem. Ugye az erre alkalmas kameraval ellatott mobiltelefonok nem leteztek 100+ eve.

Macropus Rufus 2018.08.14. 15:58:00

@ninimimi: "gonoszság, irigység szülte "bunkofon" "
én nagyon is emléxem. De okkal hívtuk így: akinek volt azoknak a 80-90%-a olyan hangosan beszélt a telóba, hogy út másik oldalán is hallottad. Ennek csak eg yoka volt: mindenki lássa, hogy ő neki már van. Voltak cégek amik arra szakosodtak, hogy bizonyos összegért cserébe random hivogatták az arcot, hogy lássa mindeki milyen qurvára fontos arc. És amikor jött a hívás, akkor egy 20db-el hangosabban magyarázza a semmit a telóba. Az, hogy te meg nem tudsz dumcsizni a melleted állóval, magasról leszarta. Tehát bunkón viselkedett. Márpedig egy bunkónak csak bunkófonja lehet. Ennyi. Nem az irigység hozta ezt a kifejezést.

Alick 2018.08.14. 17:29:11

@maxval balcán bircaman: Ha már 100+ éve, akkor ezt is a négy fal között kéne intézni, mint a buzulást. Szürnyű ez a liberális nyomulás... :)

Alick 2018.08.14. 17:31:38

@Macropus Rufus: Végülis lehet a hangosan telefonáló mellett még hangosabban metálzenét danolászni, mint Beavis és Butthead. :)

Agnus69 2018.08.14. 17:43:20

Én azt utálom a legjobban (a felsoroltak mellett), mikor valaki a nyomógombhangokat fent hagyja a telón, és minden érintésre csippan egyet, nameg a játékok hangjai... áááááá!

Billy Hill 2018.08.14. 19:55:55

@Macropus Rufus: Amikor bejöttek tömegesen a mobilok, volt Pécsett a városháza előtt egy jópofa csöves, aki egy kiflibe dugott szívószállal imitált telefont, és olyanokat kiabált bele, hogy "Vegyél még aranyat", gyk. egy tőzsdecápát utánozva - illetve a helyi fontoskodókat parodizálva, akik emelt hangon adták elő a készülékeikbe a mondanivalójukat.

Billy Hill 2018.08.14. 19:57:56

@szepipiktor: A női folyamatos beszélésnek az is része, hogy meglehetősen sokuknak mindennap fel "kell" hívnia az anyját. Főleg a macskásoknak. Hogy mit lehet ennyit megosztani egymással (az élet feletti panaszkodáson kívül)?

Tehetséges ugandai buzi 2018.08.14. 23:36:57

@KONTENT: Az LÉGÓsziréna, nem pedig légiósziréna. Elképzelhető, hogy az idegenlégiónak is van olyan gépjárműve, amin van megkülönböztető jelzés, de szerintem te a légitámadást, bombázást jelző légoltalmi szirénára gondoltál, abban viszont nincs "i" betű...

Edebedebácsi 2018.08.15. 15:34:26

@Billy Hill: hogy milyen a szemét módon megdugta bnv-s zoli, aki olyan sikeresnek látszott, és mindent megígért, majd hagyta a csába. De az audis adrián az olyan férfias jó pasi, ő majd megmenti. De addig is felviteti a hűtőt a 8/.-ra cuki kedves lacikával, aki mindig mond pár vigasztaló szót mikor elsírja neki, hogy a német autós FÉÉ3RRRFIII milyen szemét.

Na pl ilyen témák.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék