5 lakáscsinosító app a felesleges pénzkiadás helyett

Átrendezni, berendezni a lakást? Hozzárendelni a bútorok helyét a szobában az új kanapéhoz? Nem mindenkinek olyan magától értetődő, mint másoknak. Ehhez is kell egy bizonyos véna, ne adj isten szaktudás, mint például a fotózáshoz (annak ellenére, hogy mindenki azt gondolja, hogy ért hozzá). Akár muszáj, akár szeretnél a területre tévedni – ha tehetséget nem is, de konkrét segítséget, inspirációt lehet szerezni néhány (általában ingyenes) applikáció segítségével. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Room Planner - teljes lakástervekhez

A belsőépítészeknek készült tervezőprogram mobilos, lakossági felhasználásra is alkalmas verziója egészen bámulatos és egyszerű módon képes lemodellezni a házat vagy szobát. A bútorok típusát, sőt a kárpitok, falak színét vagy mintáját is egyszerűen lehet variálni.

Kisebb SIMS-es gyakorlattal percek alatt össze lehet dobni a saját lakás feljavított mását.

Android

Homestyler mobilverzió – a bebútorozó

A hasonlóan egyszerű, viszont nagyon látványos 3D tervező progi teljesen ingyenes asztali verziója után itt a mobilos kiadás is. Erőssége, hogy a saját szobádról készült fotó alapján képes az új (ténylegesen is kapható) bútorokkal be- és átrendezni azt. Akkor is jó, ha egy konkrét bútor helyét keresed, de akkor is, ha teljesen újrakomponálnád a teret. Kissé zabálja az akkumulátort, de többen esküsznek rá.

Android

TIPP! Remekül használhatók ezek az alkalmazások, viszont hosszabb feladatokra érdemes inkább egy tabletbe befektetni. Itt szedtünk össze néhány akciósat szuper feltételekkel.

 

Adobe Capture CC – színpaletta, minta

Nehéz kérdés, hogy a szobában lévő bútorok, kárpitok, kiegészítők hogyan fognak harmonizálni egymással. De ennél is nehezebb lehet eldönteni, hogy egyáltalán milyen hangulatban éreznéd jól magad.

Vegyünk egy példát! Láttál egy filmben egy remek szobát, aminek a hangulatát, színeit szeretnéd lekoppintani? Ekkor jön el a Capture ideje, mert csak ki kell fotózni pár képet a jelenetből, és már meg is szerezted a szükséges színpalettát. Zseniális!

adobe-capture-cc-1_0-for-ios-iphone-screenshot-00.png

Ezen kívül is számtalan mintavételre alkalmas ez az app: a betűtípus meghatározástól a mintatervezésig - úgyhogy semmi sem állhat a lakásdekoráció útjába.  

Android

Magicplan – alaprajz varázsló

A Magicplan néhány egyszerű kattintással összeállítja a lakás pontos alaprajzát, majd  virtuális 3D vetületét, amit azután rengeteg formában tudunk használni a további tervezéshez, lakáseladáshoz, kiadáshoz, vagy épp hozzáépítéshez.

magicplan-ph-hero.png

 Android

Photo Measures és Lite – centi helyett

Hasonlóan az alaprajzkészítő Magicplanhez, a helyiségek belső pontos méreteit lehet feltérképezni Photo Meassures segítségével. A különbség annyi, hogy ezt az ajtók, ablakok, berendezési tárgyak és a falak méretvételéhez lehet használni.

Készíteni kell egy-egy fotót, majd a szükséges távolságot bejelölve az app segítségével könnyen hozzáadható centiméterben a méret, távolságok, szögek. Ablakcserénél, új bútor vásárlásánál, konyhabútorozásnál feltétlenül számíthatunk erre az appra. A méréseket ki lehet printelni, elmenteni akár pdf-ben is, és ennek alapján kérhetünk ajánlatot a kivitelezőtől vagy láthatunk neki a vásárlásnak.  

Két változatban elérhető: a Lite ingyenes, de kevésbé cizellált, a pontosabb, bonyolultabb munkához érdemes az ezrest rááldozni a drágább verzióra.

Android (Lite verzió)

Android (fizetős)

A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr614290105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2018.10.09. 18:50:42

Ha valakit érdekel: a fent említett összes app megtalálható iOS-re is.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása