Appok, amikkel érdemes lehet kiváltani a Skype-ot

A hang- és videóhívásra használt legnépszerűbb applikációk listája nem túl változatos, általában mindenki Vibert, Messengert, Skype-ot használ itthon, de azért nem csak ezek léteznek, sőt. Persze a napi kapcsolattartásra rendszeresített alkalmazások körét merőben befolyásolja, hogy a legtöbb ismerősünk, üzleti partnerünk mit használ, de ízelítőként adunk néhány jó alternatívát.

shutterstock_491412196.jpg

WhatsApp

Manapság talán a legsikeresebb Skype alternatívának számít. Színes, könnyed, ingyenes netalapú telefonhívásokra, üzenetküldésre  lehet használni, ami persze nem egyedülálló.

Viszont készítettek kisvállalkozások számára egy olyan csatornát, melyen ingyenes üzleti profilt hozhatnak létre. Ez a WhatsApp Bussiness, melynek erőssége az egyszerű automatizált válaszüzenetek és a jól kezelhető üzenetküldési statisztika. Hátránya, hogy jelenleg csak Android platformra érhető el.

 

  • Legnépszerűbb  - Telefonhívás - Üzenet küldés - Titkosítás  - Csoportos hívás - Business változat - Ingyenes

 

Appear.in

Az asztali verzióban kiváló  Appear.in mobilon kevésbé jó visszajelzéseket szerzett. Egy próbát azért megér, hiszen maximálisan könnyen kezelhető és okos alkalmazásról van szó, melyben egyszerű videós csetszobákat létrehozni, képernyőképet megosztani vagy csatlakozni a beszélgetésekhez. Számos biztonsági funkciót is kínál, PRO verziójában egészen sok további lehetőség a rendelkezésünkre áll.

 

  •     Csetszoba - Biztonsági funkciók - Csoportmunka - Pro verzió

 

mobile_desktop2.png

Google Duo

Nem használják sokan a Google Duo alkalmazását, pedig a hang- és videóhívásokra szakosodott applikáció a friss Androidos telefonok alapkészletében is megtalálható. Alapvetően két ember közötti videó- illetve hanghívásra lehet használni. Érdekessége, hogy amikor nem jön össze a kétirányú kapcsolat, maximum 30 mp-es videóüzenetet küldhetünk a másik félnek. Videópostát! Óriási! Egyszerű, biztonságos, és nagyon jó minőségű hívásokat lehet vele bonyolítani.

 

  • Videóhívás - Hanghívás - Videó hangposta üzenet - Telefonszám és Gmail alapú

 

Tango

A Tango - ami saját magát a legjobb videóhívás alkalmazásnak nevezi -, egészen különleges ezen a pályán. Ugyanis nem csak egymással vagy csoportosan lehet vele beszélgetni, de az élő videóadásokat streamelni is lehetséges. Már nem annyira különleges ez a funkció, de a beszélgetést állatos AI maszkokkal is fel lehet dobni, vicces matricákkal kreatívkodhatunk és játékokat is játszhatunk hívás közben.

 

  •     Videóhívás - Streamelés funkció - AI maszkok és játékok

 

 

Just Talk

Olyan aranyos funkciók mellett, mint a képernyőre rajzolás más hasznos dolgokkal is megörvendeztet a Just Talk. Ilyen a hívásmentés, titkosítás, privát és csoportos videóhívás. Állítólag sötétben is kiválóan közvetíti a képet, bár nyilván ehhez hozzátesz (vagy épp elvesz) a készülék kamerájának tudása is.

 

  •      Videóhívás - Csoportos hívás - Hívásmentés - Titkosítás és biztonsági funkciók

 

  

 

A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3214555902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2019.01.14. 11:22:34

1. Alapvetően az ügyfelek igénye határozza meg, hogy Skype van, és nem a saját döntésünk.

2. A fentiek közül bármelyik is a.) fut desktop Windowson, b.) tudja a Skype Classic (7.4x) beszélgetésenkénti külön ablakos módját, c.) nem jópofizásra és videós csevegésre van kitalálva, hanem szöveges üzenetküldésre, és file-ok átvitelére?

Phteven 2019.01.14. 12:02:56

Pontosan miert is kellene lecserelnem a jol bevalt Vibert? 7000 Ft a korlatlan csomagom havonta, bolond lennek ilyen programokkal ciganykodni. Ha olyan helyen vagyok, ahol nincs terero, csak wifi, ott johet a Viber. Ill. kepeket, uzeneteket kuldeni nem rossz. Gyors, egyszeru, ingyenes. No es majdnem mindenkinek van Vibere.

steery 2019.01.14. 13:10:16

A leírtak alapján egyik alkalmazás sem tűnik olyan vonzónak, hogy ki akarjam próbálni. Az összes alkalmazás általános baja, hogy nem univerzális, platform független és pláne nem globális, továbbá nincs meg benne minden funkció, ami csak kellhet az embereknek. Vajon hány évnek kell még eltelnie, mire nagy nehezen összedobják az omni-videótelefonáló szoftvert?

vladx 2019.01.14. 15:59:41

Telegram, Signal hogy csak kettőt említsek ami kimaradt. A viberrol meg annyit hogy viszonylag sok kémkedős sztori volt vele kapcsolatban :) ha hang kell akkor nekem a telegram ami tökéletes. Multi platform, end to end titkosítás , kis erőforrás igény. Nekem ezek a fontosak és nem akarok pónit rajzolni senki fejére sem :)

mobiler 2019.01.14. 16:15:10

A Skype a 8 verzió előttig pont az üzleti mentalitás miatt volt még jó...
Ha már onnan váltana az ember nem semmin se futó póniappot keres.

Eddig nem felsorolt alternatíva: Matrix protokollos chat, Riot.im klienssel (böngésző, asztali, droid és iOS is van). Nyílt forráskódú app + nyílt forráskódú protokoll és lehet hostolni saját homeservert, így vállalkozóbb kedvűek belső vállalati üzenetküldést is megoldhatnak vele.
Pónit ugyan nem lehet benne rajzolni, de a Skype8-at vagy a messengert lekörözi tudásban és gyorsaságban.

_B_ 2019.01.14. 17:02:30

a Hangouts hogy maradhatott ki? mindenkinek elérhető, gmailes címhez alapból "jár".
gmail böngészős felületen kereshető chat history (a többi "népszerűvel" ellentétben.
tud hang video hívást, file küldést, stb..

ComLo 2019.01.14. 18:31:45

Ez abszolult az "egy fecske ... " esete. Ha valaki elkezd használni egy appot, azzal semmit nem fog érni. A fő funkció hogy miben érhetjük el a másikat, azaz ő mit használ. Baráti körben még ugyan csak-csak meg lehet győzni 1-1 embert hogy ezt vagy azt használja, de üzleti partnereknél ez szinte lehetetlen minden esetben. Szóval akármilyen bugos, vagy nem túl biztonságos az aktuális legnépszerűbb app, annak használata főleg üzleti oldalon elkerülhetetlen.

Amúgy ez a világ minden táján más, pár éve DK Ázsiában például a BBM volt egy teljesen megkerülhetetlen rendszer, de az elmúlt években nekem volt már conf call-om Zoom-on, gotomeeting-en, meg még 1-2 más platformon ... de 99%-ban skype-on ...

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.14. 19:20:35

@_B_: mondjuk úgy, hogy nemrég jelentették be a megszüntetés időpontját?

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.14. 19:23:34

egyébként meg messenger ha nem skype

sacc/kb ott van a világ összes telefonján, úgy ahogy működik

francnak se kell egy halom app ugyanarra a funcióra.

Arcade Macho 2019.01.14. 23:45:03

@OkoskaTo:rp: miert nem a szkajp 4 -est tudja? nekem anno az volt legtovabb fent kedvenc csetprogramom, most meg a 7es, de sajna ma mar nincsen meg mert egy g.ci kinyirta

_B_ 2019.01.15. 17:02:48

@Viszlát és kösz a halakat: ez kb olyan mintha azt terjesztenéd, hogy a facebook beszünteti a messengert :)
nyilván nem szűnik meg, pontosabban lehet hogy más néven lesz elérhető 1-2 év múlva (chat & meet).

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.16. 06:45:47

@_B_: ezt nem én terjesztem hanem a google és ha más app lesz helyette az pont azt jelenti, hogy ez megszűnik

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása