10 dilinyós és nagyon olcsó telefon Kínából

Párszor már megállapítottuk itt a blogon, hogy az okostelefonos kínálat totálisan hasonszőrű modellekből áll – „bezzeg a gombnyomkodós hőskorban, amikor még mertek kockáztatni a gyártók”… Közben pedig mekkorát tévedtünk! Hiszen ezek a kínai csodák nemhogy formabontók, de számos, többnyire érthetetlen funkcióban is bővelkednek.

10 nem mindennapit válogattunk össze.

anica-s6.jpg

A következő merítésben körülbelül 6-20 ezer forint körül mozognak a Kínából rendelhető, de némi felárral már itthon is beszerezhető csodamobilok. Poénból érdemes egy-kettőt berendelni - például a c-3po-sat Star Wars premierre -, de azért lássuk be, hogy nem érdemes hosszútávú kapcsolatra berendezkedni ezekkel. (Több modell egyébként összehangolható és tárcsázóként használható a meglévő okostelefonnal.) Hasonló árkategóriában ugyanis rendes mobilokat is lehet már vásárolni - igaz, előfizetéssel.

A csinos

Gyári nevén az Soyes M11 egy ultravékony kártyatelefon, ami kevesebbet nyom, mint egy zacskó chips, ugyanis csak 23 gramm.  Bár famintázatú változata is létezik, a kamu kerámiatokos méltán indulhat a legcsinosabb mobilok kategóriájában.   

f2f2ed46-1794-429c-a9a4-f77d0468b8f2.jpg

A C-3po rokon

Ez a telefon felületesen szemlélve egy darab műarany-tömb; semmi jelét nem mutatja a telefonságnak. A trükk az, hogy bekapcsoláskor megjelenik  képernyő az érintőgombokkal együtt az arany delejes derengés mögött, és hagyományos pötyögősként lehet használni.

Számológép „Nokia”

Vegyünk egy nosztalgikus Nokia 6700 telefont, ültessük rá Thanost, és kész is a Satrend A10. A dizájnhoz elég azt hozzátenni, hogy egy fémutánzatú műanyag ház és belevalói alkotják a 9 mm vastag és bankkártya méretű telefont, amibe egy  450 mAh-s aksit is sikerült belepréselni.

Pulzusmérős

Látványra egy hagyományos „nagyi telefont” juttat szemlélője eszébe hatalmas gombjaival a Bakeey YL, azonban egy eszelős csavart rejt. A kütyü elsődleges funkciója ugyanis a pulzusszám- és véroxigén mérés.

Így működik:

Fidget Spinneres

Nem újdonság a már leáldozóban léző fidget spinner mánia, viszont tény, igen szórakoztató, ha unaloműzésről van szó.    A mobil és a pörgettyű házasításától azt várják, hogy megfelelő stresszűzőként fog hatni használói számára akár a nyugdíjat, akár a kedvenc sorozatot várják.   

Headsetbe épített

Életszerűsége kicsit kétséges, de olyan mini mobiltelefon(ok)ról van szó, melyeket bluetooth-os headsetként és telefonként egyaránt lehet használni.  Az apróságokról (6,5 cm hosszú) kisebb bravúrral lehet tárcsázni, és a hívószámot egy mini kijelző mutatja meg.  

 

4 SIM egy telefon: hurrá!

Komplett telefonközpontot lehet üzemeltetni a Servo V9500-zal, mert ebbe a ketyerébe 4 SIM kártyát is be lehet tenni. Kicsit ementáli sajtra hajaz a koncepció a „motorház alatt”, azonban egészen jóképű Nokia koppintásról van szó. Úgyhogy ennyi belefér.

A Mindentálló

Azonos gyártó, teljesen más koncepció: a Servo J5 Android oprendszerrel rendelkezik, és körülbelül a 8 évvel ezelőtti Samsung minőségét hozza – viszont teljesen vízálló, ütésálló kivitelben. Bármely zsebben elfér, és alapvetően nagyobb igénybevétel esetére, sportoláshoz, túrázáshoz készítették, de egy húzósabb fesztivált is érdemes bevállalni vele.

Matchbox alakú és kinyithatós halmozati eszköz

Nem csak kisautót formáz és kinyitható kivitelű – ami most egészen slágergyanús tulajdonság -, hanem világít, összecsukva mutatja az időt és az egyik kerekét elforgatva lehet állítani a hangerőt. Ezenkívül mp4 lejátszó/felvevő, rádió, elemlámpa is tud lenni, ráadásul két SIM kártyát is kezel. 10 ezer forint alatt. Bámulatos!

 

Egér + telefon egy füst alatt        

Kémfilmekbe illő kütyü az Anica S6, amit a következő Mission: impossible-ből kopizhattak le, melyben a titkárnő is beszáll a partiba. Abszolút hiánypótló: egy olyan bluetooth-os egér, ami megfordítva telefon és mp3 lejátszó is kis OLED kijelzővel, tárcsázóval. Két SIM is belefér. Mindezt circa15 ezer forintért.  

 

A posztot a Telenor támogatta

 telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3314275435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása