10 végtelenül ronda és használhatatlan mobiltelefon

Nehéz a formatervezők élete - hogy a praktikusságot, a funkcionalitást és az egyediséget is egy kompakt eszközbe tudják beletölteni. Sokszor ez nem is igazán sikerül, és a tökéletes teremtmény helyett inkább torzszülött jön létre. Ilyenekből válogattunk 10-et.

SIEMENS XELIBRI 6

Inkább kétségbeesett próbálkozásnak tűnik a Siemens piperetükrös dizájnja, amit mobiltelefonként használni - valljuk be - teljesen esélytelen.

NOKIA 7600



A tervező gondolata valószínűleg egy science-fiction stílusú eszköz létrehozása lehetett, ami valamennyire sikerült. Ezzel együtt inkább egy pufi dobócsillagra hasonlít.

LAMBORGHINI TL 700


A kevesebb néha több - lehetne a mottója a Prada, a Ferrari és a Lamborghini közös gyermekének. Krokodilbőr borítás, arannyal futtatott gombok, gyémánt formavilág. XVI. Lajos is ezt választaná a rizsporos parókájához.


MOTOROLA V100


A sztorija az lehet, hogy a kvarcjáték-őrült fogyasztóknak kínáljon érdeklődésükhöz passzoló dizájnt. Ez egyébként sikerült, és biztos be is töltötte ezt a piaci rést, de szépnek és használhatónak mégsem mondható.

VERTU SIGNATURE COBRA

360 ezer dolláros árával biztosan a piac legdrágábbjai között van ez a pusztítóan és indokolatlanul csiricsáré készülék, melyet a Boucheron francia ékszerház tervezett. Árához méltón helikopterrel szállították a boldog vásárlóhoz. Ékszernek egyébként tényleg megállná a helyét.

F88 WIRST PHONE


A koncepció teljesen működőképes lehetett volna, de a végső formát nem sikerült maradéktalanul eltalálni ennél csuklópántként működő eszköznél. Nem csak nagy és bonyolult, de lehetetlenül idomtalan is lett.

f88.jpg

GOLDVISH LE MILLION

Abszolút életidegen készüléket teremtettek az arany és ezüst változatban is forgalmazott telefonnal. A brillek száma azért feledteti a felhasználói gondokat.Emmanuel Gueit tervezte, és 2006-ban a Cannes-i Millionaire Fair-en vezették be ezt a műremeket. Minden idők legdrágább telefonjaként vonult be a Guiness Rekordok Könyvébe 1,3 millió dolláros árával. 20 karátnyi gyémánt és 18 karátos arany díszíti egyébként a készüléket.
Szögezzük le: önmagában ez nem egy rusnya telefon (vagy ahogy vesszük). De...

Kép: Goldvish

Íme a rettenet fake változat: a majdnem tengericsikó formájú készülék félelmetesen olcsó műanyagból és több réteg csillogó festékből áll.

SAMSUNG MATRIX (NPH-N270)

A gombnyomásra felugró előlap világszám volt a Nokia verziójában, azonban ez a képernyőt félig védő sisak-szerű rács kevésbé hasznos. Ormótlan is ez a kivitel, amiért nagy kár.

 

BLACKBERRY 7510/7520

Mint amin átment az úthenger, olyan látványt nyújt a Blackberry-nek ez a viszonylag korai modellje. A kanadai gyártó egyébként sem a karcsúságot és a légiességet tartja szem előtt - ez a 7501-es modellre ez még különösen érvényes - ráadásul a bumfordi formához  mellékbüntetésként egy antenna is járul.

 

BANG AND OLUFSEN SERENE

Sajnos ez nem sikerült, bár kecsesebb, mint a Siemens Xelibri sorozata, az 1000 eladási dolláros áráért még picit dolgozhattak volna a dizájnon. Egy szemhéj púderes doboz különbül néz ki.

Kihagytunk valamit? Ne kímélj!

A posztot a Telenor támogatta.

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3214322667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coyote82 2018.10.26. 12:32:28

Nokia 7280. Bár az legalább szép volt.

dartonita 2018.10.26. 12:41:01

Emlékeim szerint a Motorolát SMS-telefonként hirdették, sőt talán telefonálni is csak fülessel lehetett róla.

Void Bunkoid 2018.10.26. 13:31:29

Lehet downvoteolni, de akkor még (ezek mind a kora kétezresek-illetve közép-kétezresek voltak) létezett telefondizájn,a kb hasonló tudású készülékek között próbáltak a gyártók kitalálni viszonylag egyedi formájú, meghökkentő, valóban ékszerként vagy feltűnést keltő cuccként viselhető modelleket.

Mára a telefondesign gyakorlatilag megszűnt, 2007 január kilencedike óta gyakorlatilag (igaz, akkor még volt egy 1-2 éves átállási idő, még voltak egy darabig butafonok) az összes telefon egy ájfon, egy dísztelen, metálüvegszínben csillogó miniatűr Ürodüsszeia-monolit.

protézisesh 2018.10.26. 13:54:21

Nem 20 karátos, hanem 20 karátnyi gyémánt van azon a telefonon. Egy 0,06 karátos kő kb 1mm atmeroju, abbol ugye kb 400db teszi ki a 20 karátot. Ezzel már szépen be lehet fedni egy telefon felületét...

Infamous 2018.10.27. 00:35:07

A motorola király. :)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.28. 09:51:27

Mitől rondák? És miért használhatatlanok? Hülyeség a poszt.

Jolly rumRoger 2018.10.28. 21:20:23

@Le a spammerekkel: Neked minden poszt hülyeség. Nem lehet, hogy te vagy a hülye?

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása