5 szórakoztató tipp magányos Bálintoknak Valentin napra

Nincs is annál búsabb Bálint, aki a névnapján - mely ugye a szerelmesek napjára esik -  egyedül ünnepel, mert a legjobb éttermeket már rég lefoglalták a párok, az ő névnapjáról pedig jól megfeledkeztek. Mihez is kezdjen ilyenkor egy szingli Bálint?

1. Hungry Hearts Dinner - kedves és melankolikus

A magányos szívek étkezdéje a világ egyik legjobb játéka címet is birtokolhatná, hiszen a Google Playen egészen ritka a 4.9-es osztályzat. Teljesen jogos is ez a magas pontszám, mert a játékban egyszerűen minden stimmel: imádnivaló a grafika, kidolgozottak a karakterek, a játékmenet egyszerű és mégis izgalmas, kreatív, a háttérsztori pedig hibátlan.

screenshot_20190214-105253.png

A Hungry Hearts Dinner alapsztorija egyszerű: egy városszéli japán kifőzdében játszódik, aminek a tulajdonosa, Nagypapa megbetegedett és ágynak esett, ezért Nagymama veszi át az üzletet. Különböző japán ételeket kell megfőzni a betérő magányos vendégeknek, közben szóba elegyedni velük. Időközben új ételek elkészítését tanulja meg Nagymama, és a családi viszonyokra, a vendégek életére is fény derül - ha a hegyekből visszatér a fura  szerzetes...

 

  1.  Alto Adventures  - a magányos kalandoroknak

Az Alto háttértörténete igazán kalandos: az Andokban lévő karámból megléptek a lámák, ezért a főszereplő snowboardon indul utánuk. A cél összeszedni a lámákat, átugrani az akadályokat, háztetőkön siklani és összegyűjteni a csillagokat. Eddig nem tűnik különlegesnek a játékmenet, az Alto erőssége azonban nem is ebben rejlik, hanem a fantasztikus, több rétegben feltűnő háttérben és a szép zenei aláfestésben. Nagyon érdekes, hogy annak ellenére nyugodt, meditatív időtöltésnek nézel elébe, hogy egyébként egy sima akciódús platform játékról van szó.

Külön Bálint-napi tipp: kapcsold be a Zen módot, tedd fel a fülest, és ne törődj semmivel.
Ha meglepnéd magad Bálintként - vagy csak simán,  mert megérdemled február 14-e alkalmából egy klassz telefonnal, most ezt is megteheted. Kattints ide a részletekért! Az Altot iPhone-ra pedig itt tudod majd letölteni.

 

  1. Choice Games  - játszd újra vagy másképp

 

Ha lenne más választásod egy szituációban, visszaszívnád, amit mondtál, mást választanál inkább, vagy használnád, ami a  kezed ügyébe akad? A Choices remek lehetőség arra, hogy a tettek következményeit vizsgálja az ember különböző szituációkban - alapvetően a tini/romantikus vonalon mozogva. Ez nem biztos, hogy egy méteres szakállú, kigyúrt Bálinthoz túl közel állna, de sose ítéljünk a látszat alapján. Szerencsére az akciódúsabb választós játékok kezdenek elszaporodni.

Ez a játékkategória nem olyan régen burjánzott el (köszönhetően a tini-romantikus és kínai császárnős típusoknak.)  Egyszerűen arról van szó, hogy egy játékmeneten belül olyan szituációkban találod magad, ahol dönteni kell - mint mondj, hogyan cselekedj - és ez fogja befolyásolni a történet további menetét.  

Romkom fanoknak a Choicest ajánljuk, hentelésre pedig a Walking Dead játék eszményi.



  1. Google Play Könyvek - mert a könyvek a barátaink

 

Olcsó, sőt ingyenes izgalmas e-könyvek, képregények és hangoskönyvek között válogathatsz, az éjszakai móddal pedig kényelmesebb az olvasás sötétben. Ha nincs ebook olvasód, ez az egyik legjobb alternatíva a nem papíralapú könyvekhez. És  magyar nyelvű könyveket is találsz!

TIPP: A Star Wars könyvek egész sorozata most akciós.  

 

  1.  Murder in Alps - rejtélyes történetek 

 

Ha már úgy alakult, hogy magányos Bálintként tengeted a névnapodat, egy izgalmas nyomozós játékkal érdemes feldobni a hangulatot. A történet a 30-as években játszódik, így adott a romantikus szál, ráadásul az Alpokban, ami önmagában is adja magát, mint  jó helyszín a kalandokhoz.

Egy interaktív detektívregényben találod magad az Anna nevű újságíró bőrében, teljesen autentikus atmoszférával és rengeteg titokzatos rejtéllyel, melyeket meg kell oldani a továbblépéshez. Elrejtett tárgyakat kell megtalálni, minijátékokat megoldani és összerakni a részleteket. Az egyes fejezetek között szép képregények dobják fel a sztorit, melyekből lényeges részletek derülnek ki.



A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1514626632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2019.02.14. 15:06:58

A "Murder in The Alps" egy sima "hidden object" típusú játék, abból is nagyjából az átlagos fajta. Nem rossz, de nem is agyadeldobod - egy kis kikapcsolódásra pont jó. A genyaság az benne, hogy az a fajta játék, ami maga ingyenes, egyszerre csak elég keveset lehet vele játszani, ha menet közben sem akarsz pénzt költeni rá - erre érdemes felkészülni.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása