5 ok amiért szeretjük a Huaweit

Ki hitte volna 10 éve, hogy a népszerűségi és eladási listák élén több kínai mobilt is találunk majd? A Huawei ebből a mezőnyből is kiemelkedik, hiszen úttörőként kezdve 2018-ra az okostelefon-piac top 3 gyártója közé került: jelenleg a Samsung mögött és az Apple (!) előtt áll. Összegyűjtöttünk az 5 legfőbb okot, amitől sikeres a Huawei.

emui-hero-xlg_2x.jpg 

1. EMUI (Emotional User Interface)

Az Android rendszert szinte minden gyártó szereti kisebb-nagyobb mértékben a saját szájíze szerint átszabni. Sokak szerint a legjobb interfész az EMUI, a Huawei rendszere, amit nagyon lehet szeretni. A Forbes például egyenesen azt állítja, hogy a Huawei jobbá teszi a Google Androidját az EMUI-val. 

 

2. Ár-érték

Ár-érték arányban verhetetlenek a kínai gyártók - ennek nyilván több oka van, amiket most nem taglalunk -, nem is csoda, ha a másik toplistás Xiaomival együtt döntögetik az eladási rekordokat. Mára nem csak árban, nyers minőségben sem maradnak el a többiektől, 2017 legmegbízhatóbb középkategóriás telefonja például a P9 Lite lett a Maradok a pénzemnél Blog tesztjei alapján. 

Idén pedig a TechRadar 15-ös listáján két Huawei készülék is helyett kapott. Az egyik oka ennek a saját fejlesztésű Kirin chipset, a 980-as típusról azt beszélik, hogy AI-képes, 7nm-es verziója jelenleg a legfejlettebb a piacon. Aki nem hiszi járjon utána: a Mate 20 és Mate 20 PRO-ban, az idei dedikált csúcsmobiljukban ki is lehet próbálni (mi ki is fogjuk - lsd. következő posztunkat). Ráadásul, ha összehasonlítjuk a saját kategóriájukban található Samsung vagy Apple készülékekkel, az árversenyből biztos, a Huawei jön ki győztesen.

3. Honor

A vásárlókhoz hasonlóan szeretjük mi is a Huawei almárkáját, a Honort. Legtöbb modelljük a középkategóriába tartozik, és valamivel, pl. akkuteljesítményével kiemelkedik a mezőnyből. A Honor jó árának egyik titka valószínűleg az értékesítés módja, hiszen alapvetően webshopokon keresztül kapható. Kínában és Londonban van 1-1 nagy központi saját áruházuk, és a viszonteladók is nagy százalékban webshopból árulnak, amivel rengeteg pénzt spórolnak meg. Így pedig mi is olcsóbban juthatunk hozzá modelljeikhez a piacon kapható azonos kategóriájú készülékekhez képest. Ráadásul minden Huawei fejlesztést megkapunk a Kririn chipektől az EMUI-rendszerig.

 4. Bevállalósság

Huaweiék olyannyira bátrak, hogy már saját oprendszerük fejlesztésének híre is bejárta a világsajtót. Így az Apple és a Google mellett ők is beléphetnek a saját operációs rendszert futtató mobilokat kínáló gyártók közé. Izgatottan várjuk az eredményt.

A bevállalós imidzshez az új csúcstelefon kapcsán hozzátartozik a jellegzetes Huawei-kék készülékház, az extra selfie kamera, a hátlapi tripla Leica kamera, az AI és a saját chipset is.

 

 5. Választék

A Huawei sorozatban dobja piacra az újabb modelleket, csak idén több csúcskategóriás telefont és egy médiapadot is kihozott. Ilyen a Honor Play, a Mate 20 PRO, PRO X vagy a Porsche dizájnos házzal készült Mate. Nehéz tartani az ütemet a Huawei készülék-megjelenéseivel, 2018-as termésüket itt gyűjtötték össze

A tavalyi készülékek közül is bátran érdemes választani, sőt! A régi szériáknak mára lement az ára, így ár/érték arányban javultak is.

A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3914359831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JOKE21 2018.11.08. 15:21:08

orange is the new black

A huaweinek már leáldozott....

Xiaomi a király, már csak a birkák vesznek feláras hüvejt...

Luighi 2018.11.08. 15:44:45

@JOKE21: a sziamiau az aztán végleg túlárazott kínai cucc! Csaka ahozzád hasonló lúzerek nyomatják...
Max 80 USD-t adok 4G képes telefonért. Van annyiért a kedvelt márkádból? NINCS! CSÁÁÁ!

JOKE21 2018.11.08. 15:47:59

80 dollárért akkor se vennék telefont, ha száraz kenyeret ennék, vagy az utcán csöveznék... de neked szívesen ajánlok pár "jó" kínai szart 80 dollárért...:D

Loser...

Ne pazarold a 100 mb mobilneted menj vissza pakolni a tescoba lassan megyek vásárolni...:D

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2018.11.08. 15:52:25

Ugyan már... Ezt a bejegyzést egy Huawei Mate 20X-ről írom amit két hete vettem. Véleményem szerint ez jobb választás mint a Mate 20 Pro. Ugyan az a kamera, a Chipset és 256 GB memóriája van (pekingi vétel) ellenben nincs az a bazi nagy notch a képernyőn amin önként bemasolhatjuk a 3D arckepunket a rendszerbe, nincs az a bénán lekerekitett samsungos képernyő, viszont van rajta hátsó ujjlenyomat leolvaso ami a Pro-n nincs, helyette lassú képernyő alatti amit nem lehet selfiere vagy értesítések legorditesere használni. Plusz van egy akkora aksija amit két napig tudok használni folyamatos böngészés mellett.. Az éjszakai képek eszméletlen jók. Vettem bele egy 128-as Nano SD kártyát is, összesen majd 400 GB áll rendelkezésre. A "telefonon" át klónozott (P9-rol) 1200 app hibátlanul fut.
Egyik kedvenc feature az, hogy a kamerával bármire rafokoszalok és felnyitja az Akibabat és a Taobao-t és a képen AI által felismert bárminemű termék listája megjelenő az árával és vásárlási lehetőségekkel együtt. Hibátlanul felismert mindent. A 7collos képernyője ellenére pont akkora mint az öt éves Sony Xperia XL-em aminek "csak" 6.4 collos a képernyője. Igaz az vékonyabb és könnyebb. Ezt áldoztak fel a brutális akkumulátorért. Mindent egybe vetve tökéletesen megérte 6000 yuanert.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.11.08. 16:38:35

1000+1 ok, amiért nem szeretjük, az előtelepített malware-rel érkező kínai szemetet...

frikazojd · http://kocs.ma 2018.11.08. 17:05:08

alap hogy normális ember nem ad sok pénzt ilyen baromságokra hogy telefon (max a havi fizetés 10%-a, aki ennél többet költ ilyesmire, az egyszerűen elmebeteg)

ugyanakkor én azt szeretem a huaweiben hgoy ha egyszer elromlik, akkor minden emailem, sms-em meg úgy általában minden forgalmam megvan biztonsagi mentésként a kínai titkosszolgálatnál <3

Intruder71 2018.11.08. 20:50:09

Kedves blogger!

A Huawei évek óta a top3-ban van.
Idén az eladások alapján a második helyen van, a Samsung mögött.
Nem 2018-ban került a top3-ba! Honnan vetted ezt a hülyeséget?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2018.11.08. 21:14:06

@frikazojd: hát ha a kínaiak a van a magyar adtad, az biztonságosabb mintha az otthoniaknal lenne... Kém vagy-e?
Én Kínában sem használom a felhőt, SD kártyára meg laptopra mentek. Nem kell tulparazni

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2018.11.08. 21:19:59

@frikazojd: a fizetés arányos telefon jogos felvetes. Ugyan mint 20%-öt költöttem rá de még így is jó vagyok szemben azokkal a kínai milliokkal akik a legujabb iPhone-a járnak de se kocsijuk nincs, se egy normális cipőjük, úgy an blokk filléres cuccok a öltöznek de a legdragabb telefonjuk kell legyen. Több az iPhone Pekingben mint bármi más. Ezek az elmebeteg frusztrált tömegek tették az Apple a billiárd értékű trónra.

Ambiorix 2018.11.08. 22:53:04

Nálunk a családban van egy P8 Lite tipusú készülék a Huaweitől, és őszintén mondhatom, hogy egy igazi utolsó, szemét ipari hulladék a rajta "futó" (hehe) androiddal együtt.

conchita wurst 2018.11.08. 23:15:33

csakazttudommondani

en szeretem a huvely-t

conchita wurst 2018.11.08. 23:40:25

Huaweii G7 3 eves telom meg mindig birja 2 napot. Es fem hazas!

Ceges iPhone 6s van mellette, az fele annyit bir. Jobb az iPhone? Vegul is jobb, ha csak bongeszel, fenykepezel, kicsit simabban fut, es a kameraja is kicsit jobb, egyelore kapja a frissiteseket.

De minden masban a felenel kevesebbe kerulo G7 jobb, akksiido, tarhely, csatlakozok, stb. Persze ha az Android 5 elavul akkor kuka, gondolom nem lesz ra ujabb.

Viszont hogy a kovetkezo sajatpenzes telom Huaweii lesz-e, nem tudom. Samsung biztos nem lesz. De sajna mar a H sem olyan mint 3 eve, sokat gagyisodtak, es arban sem olyan jok mar.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2018.11.09. 15:05:10

@Ambiorix: a Leica-s P9 el új dimenzióba léptek. Amik előtte voltak azok nem mervadók... Nem is dobom el, jól megfér a bazi nagy Máté 20 X mellett... Annak meg volt Fekete fehér szenzor.. Állati jó képeket csinál. A Mate meg másban jobb. Aki Apple-t vesz csak kidobja a pénzt az ablakon egy korlátozott kapacitású készülékre. Se bővítő kártya, se spéci design, csak tularazott cucc mint egy sturbucks kávé a hülyék meg azt hiszik ami drága az mindig jobb

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.11.10. 12:55:16

Hüvely Honor Hetem van (gyönyörű alliteráció! :D ), már lassan két éve.Nem volt egy csúcskategóriás készülék, cca 40 ezer forintért vettem, azt is 24 hónapra elosztva (így adták, nem én kértem...).Amit tud, azt stabilan hozza, 20Mpx-es a kamerája, egész jó képeket csinál, amúgy meg átlagosan használom, vagy inkább az alatt.Vagyis nagyon meg vagyok elégedve vele.Viszont az igaz, hogy nem "élek a telefonon", nem faszbúkozok, meg hasonló, nincs lehajtva a fejem egész nap a telefont bámulva; inkább fotózásra használom, meg némi kevés beszéd.
Ha elhullik és venni kell másikat, meg fogom nézni a Hüvely kínálatát, de több százezerért nem fogok venni.Én is beteg dolognak tartok ennyi pénzt telefonra költeni.
Tetszenek a Máté 20-as tesztek, de megvárom, míg kicsit olcsóbb lesz...
:D
Hüvely Máté, micsoda egy elborult név, valami tranzi lehet biztos...
:-)))

Leonard Zelig 2018.11.10. 16:58:20

Az megvan, hogy ha a kínai elvtársaknak adod a személyi adataidat, abból Orbán és Putyin elvtárs is kap egy baráti példányt?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2018.11.10. 23:26:34

@Leonard Zelig: Mr. Chameleon Ez biztosan nincs így. Semmi sincs ingyen. Máskülönben semmi se enged arra következtetni, hogy magyar ember használja az angolra állított telefonom. Kínában már SENKI nem használ SMS-t vagy telefon hívást. Milyen adatok. VPN-t használunk mind a külföldiek. Egyébként nem lenne se Google se YouTube se Fb. Azontúl kit érdekel egy magamfajta fazon. Nem vagyok oknyomozó újságíró. Nem értem mit paráztok az adatairól miatt miközben a legdurvabb sértés pont az amerikaiaktól várható....

Kontent 2018.11.12. 10:58:42

@JOKE21: Őket is megírjuk természetesen.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása