Szavazás: melyik filmes kütyünek örülnél legjobban?

Kölyökként elképzelhetetlennek tartottuk, hogy valaha is megéljük Jetsonsék videótelefonját, a kocsival kommunikáló órát, de talán még a kártya személyit is. Természetesen még bőven maradtak olyan elmésségek, melyek sajnos (esetleg szerencsére) a kanyarban sincsenek – legjobb tudásunk szerint –, viszont mennyire jó lenne, ha lennének. Mint például a következők!

 hover_board_hovering.jpg

  1. Boot ruha

Film: Ready Player One

A film világába egyáltalán nem szívesen kerülnénk be, de a felturbózott virtuális világ egésztestes érzékelése minden szinten üti a 4-5-6-7D mozikat.  Igaz, hogy ezekkel a VR játékokkal nem biztos, hogy pozitív élményként sülne el a teszt.

  1.  Holoszoba   

Film: Star Trek

Holo=hologram ebben a szójátékban, de olyan speciális hologramokról van szó, melyeknek kézzel tapintható tere van. A holoszoba játékok programozói nagyon találékonyan tudják alkalmazni ezt a tulajdonságot, ez nem is kérdés.

Viszont az egyszerű felhasználói játékokon felül veszélyes küldetések, tudományos áttörések és műtétek szimulációit is el lehet ezekben végezni.

 

  1. Neutralizáló

Film: Sötét zsaruk

Kis- és nagyléptékben is jó indokokat lehet összegyűjteni arra, hogy milyen emlékeket lenne érdemes kitörölni - sokszor nyilván saját magunkból. Például ötször végignézett kedvenc filmünket - hogy újra jó élményünk legyen, vagy egy kellemetlen esténket - hogy a rossz élménynek nyoma se maradjon. Sajnálatos módon kevésbé ártatlan lehetőségeket is magában rejt az agyradírozó.

Azért azt tartsuk szem előtt, hogy amennyiben a „Nem ezeket a droidokat keresitek” vagy „a robbanás egy gázfelhő volt, ami összegyűlt egy termikus zsebben” típusú magyarázatokat halljuk valaha egy komoly ember szájából - akkor őt biztosan megneutralizálták.  

 

  1. Transporter

Film: Star Trek

Scotty, sugározz fel! A helyváltoztatás legtökéletesebb – bár kétségkívül nem a legveszélytelenebb módja -, ami atomjaira szedi az ember testét, majd a célnál ismét összeállítja. Legjobb tudomásunk szerint nem környezetszennyező, villámgyors, hosszú hatótávolságú. Ingázásra, külföldi munkára például eszményi.

 

  1. b) Csillagkapu

Ugyanez, csak idegen világok között, bár lényegesen nagyobb energiafelvétellel és helyigénnyel  kell számolni. A Csillagkapu tárcsázó appból viszont szépen meg lehetne gazdagodni!

 

  1. Replikátor

Film: Star Trek

Igazi terülj-terülj asztalkám a Star Trek replikátora, ami bármit elkészít, bár valószínűleg tipikus “kávéautomatás” mellékíze lesz a végeredménynek. Nem csak ételeket, de akkora tárgyakat és bonyolultabb szerkezeteket is előállít, melyek csak kiférnek a replikátorból.   Webshopos raktárakra gyakorlatilag nem lenne szükség: replikál, átsugároz, következőt!

 

  1. Borostyánozó

Film: A rejtély

Ebben a filmben az irigyelt zeppelinek járják a párhuzamos világ légterét, ami szintén nagyon klassz lenne, ha visszatérnének. Sajnos a világ éppen összeomlani készül, és a katasztrófával sújtott területeket egy borostyánozás nevű technológiával óvják meg a széteséstől és terjedéstől. Ez pedig az állagmegóvás magasiskolája!

 

  1. Mobil - vagy inkább kézi terminál

Film: The Expanse

Önmagáért beszél ez a méretében tekintélyes, megjelenésében infósztrádához hasonló eszköz. Hiszen több sorban és kiterjedésben is lehet aktákat, programokat nyitni ezen a teljesen átlátszó üveg eszközön. Hogy pontosan mi is ez, azt itt magyarázzák el szemléletesen. https://www.forbes.com/sites/kevinmurnane/2017/03/08/science-and-tech-in-syfys-the-expanse-it-may-look-like-a-cell-phone-but-its-a-hand-terminal/

 

Kép: 'The Expanse', S1E9 ©SYFY

  1. Emlékletöltés

Film: Altered Carbon

Bár az örök élet kérdése nem feltétlenül hoz lázba mindenkit (dehogynem), az emlékeink folyamatos letöltése igencsak hasznos dolog. Talán ez lehetne az Alzheimer-kór tökéletes ellenszere?  Vagy azonak jó, akik utálnak jegyzetelni a meetingeken? Azért nem veszélytelen eszköz ez sem.

 

  1. Hoverboard

Film: Vissza a jövőbe 2.

Még mindig nincs életképes modell. Tragédia.

 

  1. Exo suit

Film: Holnap határa

Őrületesen megnöveli a viselője erejét és gyorsaságát, technikailag terminátorrá változtat. Így aztán nem téma hazasétálni a piacról 20 kiló sárgabarackkal akkor sem, ha elmegy a busz az orrunk előtt. De félre a tréfát – hatalmas szerepe van (lenne) a külső vázaknak a munkabiztonság területén, vagy a mozgássérültek rehabilitációjában, ahogy ebben a videóban is láthatjuk.

 

  1. Személyi rakéta

Film: Rocketeer

Persze vannak izgalmas kísérletek a rakétás repülő emberről, mint a brit Rocket Man dokumentumfilm, de azért egyik sem olyan, mint az 1991-es filmben látható Rocketeer. Hangyányit a ’70-as évek utasszállító repülőinek dizájnja, némileg steampunkos beütéssel.

 

  1. Nyomtatható + összecsukható „maszkok”

Film: Mission: Impossible + Emlékmás

Vannak pillanatok, amikor az ember szeretné egy kapucninál, napszemüvegnél vagy papír zacskónál jobban álcázni magát, esetleg átvenni valakinek  helyét. Két filmben is tökéletes megoldás található erre. A Tom Criuse-os átalakítást 3D szkennerrel és nyomtatóval oldják meg, míg a Schwarzenegger filmben egy mechanikus fej szerepel. Talán inkább az elsőre szavaznánk.





 

 

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3714628386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása