Okosórák középokostól a top kategóriáig

Az mobiltelefonnal kommunikáló órák kategóriája a pár tízezer forintos aktivitásmérőktől a negyedmilliós, nagyon okos eszközökig terjed. Míg az előbbi gyakorlatilag egy okosított fitneszkarperec, az utóbbival szinte repülőgépet is lehetne irányítani a megfelelő applikáció segítségével. Az ár mellett persze az is fontos, hogy mire használnánk.

shift-band-performance-band-for-smartwatches-1.jpg

Általában elmondható, hogy az okosórák jelzik a hívást és az értesítőket, együttműködnek a chatprogramokkal (mint a Facebook, Viber), szívritmust és fitneszprogramot futtatnak, emlékeztetnek, vezérlik a zenelejátszást. A felsőbb kategóriás verziókban persze ennél több is rejlik, míg a kevésbé okosak inkább specializálódtak.

Prémium kategória

Tavaly a piac a legerősebbjének az Apple Watch 3 szériát kiáltották ki. 8 és 16 Gb-os belső tárhelye, a drót nélküli töltési lehetőség, importálható zenelisták, a GPS, a magasság és megtett út mérése mellett a leghasznosabb találmánya a beépített LTE, amivel telefon nélkül is fogadhatunk hívásokat. Alvásciklus-mérés esetén az akkumulátor élettartamára érdemes figyelni (18 órát bír körülbelül). Most már ilyen napágymintás szíjjal is le lehet rá csapni.

Miért ajánljuk: komplexitása, tetszetős dizájnja és ütőképessége miatt különösen ajánlott azoknak, akik nem szeretnének mellényúlni, ha az iPhone-hoz keresnek okosórát. A cserélhető szíjak miatt nők és férfiak is bátran választhatják, stílusában meg tud felelni a hétköznapi, sportos és üzleti elvárásoknak is.

Android és iOS kompatibilis a teljesen kör alakú LG Watch Style, ami egy hagyományos óra formáját idézi. Az óra megalkotásában a Google is részt vett, így az androidosoknak kézenfekvő választás. Mágneses töltőjére csak rá kell helyezni az óra hátlapját és pont feleannyiba kerül, mint az Apple LTE verziója.

lgwatchstylereview2.jpg

Miért ajánljuk: Három stílusban kapható, a számlap jól látható, de nem gigantikus, ezért nem fog leugrani a filigrán csuklókról sem, és szinte minden telefonhoz passzol.

A Samsung Gear S3 szériáját az Apple nagy ellenfelének tekintik. Bár csak 4 Gb-nyi tárhelye van, ez azonban nem vesz le az értékéből. A funkciókat, mint például a hangszóró vagy a GPS navigáció, a külső keret elcsavarásával elehet elérni, drót nélkül tölt, a rozsdamentes acél házat super amoled kijelző egészíti ki.

Miért ajánljuk: Egyáltalán nem néz ki okosórának, viszont nagyon is az. A kijelző és a felépítés robosztus, ezért inkább férfiaknak készült. Android és iOS rendszerekkel is kompatibilis.

via GIPHY

Egy nagyon sokoldalú sportóra a Garmin Forerunner 735XT. Többek között teljes futásdinamikai elemzést ad az edzésről olyan adatokkal, mint a lépéshossz vagy talajérintés. Csuklón méri a pulzust, nem kell hozzá plusz mellkasi öv. Ami egyrészről borzasztó kényelmes így, másrészt viszont kevésbé megbízható.

garmin-forerunner-735xt-on-hand.jpg

Nem csak futáshoz, de kerékpározáshoz, úszáshoz is sokrétű elemzést biztosít. Természetesen része a vezeték nélküli töltés és a GPS is, kerékpározáshoz plusz okoslámpákat is lehet hozzácsatolni.

garmin-varia-rearlight-3.jpg

Miért ajánljuk: Több színben elérhető, pompás sporttárs, teljesen személyre szabható. Az adatokat felhőben tárolhatjuk, és gyakorlatilag bármilyen sporthoz megtalálható benne a megfelelő funkció.

Középkategória

Éppen a kategóriában marad a Huawei Watch W2 4G LTE. A kínai gyártó a 2017-es okosórájával inkább a sportosabb felhasználókat célozza. Az LTE itt is azt jelenti, hogy telefon nélkül is képes a hívásfogadásra, az, hogy 3-4 napos üzemidőre képes, az Apple 18 órájához képest nagy előny lehet.

via GIPHY

Miért ajánljuk: Kedvezőbb ára és nagy tudása mellett igazán jól néz ki. A nagy üzemidő, a szép AMOLED kijelző és a SIM képesség kiváló ár-érték arányú általános órává teszi. Egy kis negatívum: magyar menüje nincs, a kijelzője inkább kicsi.

Kicsit kakukktojás a Nokia Active Steel órája, ami amellett, hogy egy tényleg nagyon szép óra, a kijelzője tökéletesen analóg rendszerű. Tehát egy „mutatós” óra, ami vízálló, elemmel működik, így 8 hónapig üzemkész. Folyamatosan méri az aktivitást, illetve alvási adatokat, ébreszt, közben mindezt észrevétlenül szinkronizálja a telefonnal - iOS és Android rendszerekkel is összekapcsolódik.

steel_rose-gold_full-black_ls_walking-in-the-street_web-1500x959.jpg

Miért ajánljuk: Tökéletes annak, akinek az óra okossága kell, de utálja a digitális órákat, utálná folyton töltőre pakolni még ezt az eszközt is, valamint hagyományos órát szeretne sportóra funkciókkal. Sötét és világos kivitelben és klasszikus bőrszíjjal kapható, egyébként klasszikus megjelenésű, inkább elegáns a rozsdamentes acél tokjával.

Talán a legnépszerűbb sportóra a Polar. Jelenleg az M430 téglalap alakú, GPS követős futóóra változatánál tart a fejlesztés. Hardcore edzésmódban 8 órát, egyébként három hetet üzemel egy feltöltéssel. Csuklón mér pulzust, de összekapcsolható mellkas pánttal is. Lépésszám, intenzitás, pulzustartomány, edzéstervek érhetők még el az órával.

polar-m430-15-1507059252.jpg

Miért ajánljuk: Futáshoz tökéletes, hatalmas számlapján egyből látszik minden fontos adat, kényelmes, elnyűhetetlen, és nagyon sok okos megoldást kínál. Az üzemideje pedig felbecsülhetetlen ebben a kategóriában.

A posztot a Telenor támogatta

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7413928146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása