10 tuti ajándék ötlet apák napjára

Apák napja – ha még új lenne ez a kategória – június harmadik vasárnapjára esik, így június 17-én lepheted meg apukádat, nagypapádat, esetleg keresztapádat. Az ajándék vásárlására, ötletelésre van még egy hét – akár egy hasznos kütyüt, akár egy klassz élménytszereznél neki.

star-wars-audio-system-gold-plated-c3po-stormtrooper-heads-designboom-06.jpgKép: ACWorldwide

Szerencsére már bármilyen hobbi, mint a grillező-, a pecázó-, az utazó- vagy a különféle sportok megtámogatására lehet találni kütyüket. Ezekből válogattunk.    

 

1. Pecázó apáknak

Volt már, hogy apuval felsültetek a beígért halas ebéddel és üres kézzel tértek haza horgászásból – a Nagy Ho-Ho-Ho Horgász mintájára? Ennek a blamázsnak most véget vethetünk egy apró szonárral, amit csak össze kell kapcsolni az okostelefonnal. Ez a pici gömb formájú hanglokátor beméri a közelben mozgolódó halakat, így nem történhet meg, hogy rossz helyre dobjátok be a horgokat.

Így működik: 

 

2. Utazó apáknak

Ha apukád imádja mutogatni az utazás közben szerzett élményeiről készült fotókat és videókat, jó ötlet új szintre emelni a kedvtelését. Például fantasztikus 360 fokos felvételeket készíthet minden élményéről egy, a telefonra illeszthető 4K-s kamerával – akár megmászott egy hegyet, akár oroszlánokat szelídít, akár a Kékszalagon súrolja a szakálla a Balatont.

 

 

APÁK NAPI KALAND
Június 11-től akciós apák napi kütyüket is vásárolhatsz a Telenor oldalán ITT és ITT

 

3. TV-s apáknak

Meccs, kedvenc sorozata vagy a híradó – a tévénéző apuk nem ismerik a műsoridő szentségének megszegését – amihez rosszabb esetben az egész családnak alkalmazkodnia kell. Még szerencse, hogy bárhol, bármikor előkapható óriási tévéképernyőt varázsolhat egy ilyen telefonhoz csatlakozó mini projektorral, így nem kell mindenkinek ugyanazt a műsort nézni.


Vagy lepjük meg egyszerűen egy szép nagy tablettel.


4. Rádiós apáknak

Vannak azok az apukák, akik mindenhova magukkal cipelik a rádiójukat, hogy híreket, zenéket, beszélgetős műsorokat hallgassanak, amikor elvonulnak fát hasogatni a bográcsozáshoz vagy kocsit mosni. Most, hogy a Youtube és a podecastok egészen kitágították ezt a fogalmat, ideje apunak is magasabb technikai fokozatra kapcsolnia – például egy ilyen Storm Trooperes - bluetooth hangfallal. Motorozáshoz, rollerezéshez például ez is jó vétel lehet.

 

5. Bringás apáknak

Okoslakattól a világításig sokféle kütyüt terveztek a kerékpározáshoz – és lehet, hogy hihetetlen, de valószínűleg mindegyik hiánypótló.

GPS után tekerő bicajosoknak hatásos telefontartó lehet például ez.

Fontos szempont a biztonság, a kerékpáré és az emberé is.Hogy ne lovasítsák meg a bringáját, ez az automata lakat mindig felold, ha érzékeli a telefonra telepített applikációt, és mindig lezár, ha eltávolodik tőle.

685ee12efbd07199b7eddae4d33a7d96_original.jpgKép: Linka

A világítós sisak védelmet ad és láthatóvá tesz a wireless helyzetjelzővel, különlegessége, hogy indexelni is tud.

6. Sportos apáknak

Egy jó óra mindig jól jön, az aktívan sportoló apuknak pedig különösen, hiszen a lépéshossztól a vérnyomáson át, rengeteg adatot tud megmutatni és elemezni egy sportóra.

A hagyományos, többcélú okosórák mellet (Apple, Samsung, LG, Huawei) vannak kifejezetten a sportolás támogatását megcélzó márkák is, mint a Garmin vagy a Polar, amelyek jóval több sportfunkcióval dicsekedhetnek. Áttekintésképpen az okosórákról itt írtunk bővebben

Ami még biztosan fogyóeszköz a sportos apáknál, az a fülhallgató. Ebből egy dinamikus mozgást megengedő sportos darabot érdemes beszerezni, például ezt a szuper bluetoothos sport fülest

 7. Nagydumás apáknak

Ha olyan munkát végez, hogy mindkét kezére szükség van, vagy állandóan a telefonon lóg, akkor kifejezetten ajánlott eszköz a flexibilis telefonállvány. Ez nem egy világmegváltó technikai kütyü, csak egy egyszerű drót forgatható telefontartóval. Viszont mennyire praktikus!

 8. Biztonságot kedvelő apáknak

Okos, könnyen telepíthető biztonsági ip kamerákat lehet kapni, amik folyton szemmel tartják a házat – például követik a kutya/szomszéd macska minden lépését. Ebből a típusból a legaranyosabb verzió az Ulo, egy bagoly formájú kamera, ami sajnos még csak előrendelhető állapotban van.

Ulo software preview from Vivien Muller on Vimeo.

Autós verzióban pedig ezt ajánljuk.

9. Grillező apáknak

Már van rozsdamentes grillje, természetesen beszerezte a különleges füstöt eregető szénkockákat is, már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon a hús mikor sült át rendesen? A telefonnal összepárosítható húshőmérő éppen ezért nagy találmány, mert előre szól, hogy mikor készült az ebéd.  

Például így:

Addig is teljes lelki nyugalommal lehet sztorizgatni, focizni vagy füvet nyírni.

10. Szerelő apáknak

Barkácsol, kocsit szerel, tetőt fed, és a többi, ráadásul még állandóan a kezében van a telefonja is, amivel ráguglizik egy-egy műveletre, vagy csak simán párhuzamosan beszélget valakivel. Nekik találták ki az elpusztíthatatlan telefonokat, mint amilyen például a CAT

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4814029618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misran 2018.06.07. 21:58:33

A bringazár mit csinál amikor hasítok a lejtőn és kiesik a telefon a zsebemből? :)

meheszborz 2018.06.08. 09:19:41

CAT telefon ; "Jelenleg nincs raktáron, nem értékesítjük."

neratyiskoggy 2018.08.17. 14:01:26

és az egyszerűen csak normális apáknak, akik dógozsnak, hazajönnek, kicsit beszélgetnek, oszt vannak, el?

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása