Kütyük, amikkel többé nem hagysz el semmi fontosat

Gyakorlatilag már gyerekjáték bármire GPS-es követőt vásárolni, a nehézségét az adja, hogy mennyire kell pontos és hosszú hatótávolságú megoldást találnod, illetve, hogy mennyit szánsz rá. Nézzük most a kulcstól a gyerekig tartó díszes skálát!

liltracker-1200.jpg

Fotó: Lil Tracker

Kulcsok és apróságok megtalálásához ajánljuk - hasznosságához képest fillérekért, 1000-7000 forint körüli áron már hozzájuthatsz egy kis „jeladós” kütyühöz, amit aztán tényleg bármire ráaggathatsz. Az olcsóbb típusok bluetooth-os kapcsolattal, 10-15 méter sugarú körben hatásosak. A drágábbak, mint például az évek óta listavezető Tile pedig trükkösebb funkcióhoz folyamodik.

A Tile ugyanis minden olyan eszközt is tud használni a kereséshez, amire fel van telepítve az app, így elméletileg a világ bármely részén meg lehet találni egy elveszett tárgyat. Ez annyit tesz, hogy ha egy szintén Tile appját használó ember telefonja közelébe kerül a keresett tárgyad, erről is kapsz értesítést. Példa: benthagytad a cégnél az otthoni kulcsodat. A kollégád is használ Tile-t, aki a kulcsod közelében ül éppen ekkor, ezért az ő telefonján lévő app jelenti neked, hogy megtalálta, és azt is, hogy hol. Emiatt viszont akár háziállat, laptop, csomag megtalálására is ajánlják.  

Praktikussága az alap kis fityegőknek is van: több típus akkor jelez, ha bizonyos távolságon kívülre kerülünk a virtuálisan szemmel tartott dolgunktól. Mint itt:

Adódik a kérdés, hogy találom meg a telefonom, amivel megtalálom az elveszett tárgyat? Ehhez pedig egy szimpla fitnesz karkötő is elég, amin beállíthatod az előbb említett funkciót, vagyis ha bizonyos távolságra kerülünk a telefontól, akkor jelezni fog. Mint például ez az örök kedvenc Xiaomi vagy a kicsit bonyolultabb Samsung.

Az elkószáló gyerekek és háziállatok nyomkövetésére szakosodott a Jiobit, aminek különlegessége, hogy kombinálja a wifi, a bluetooth, a GPS és a cellainformációs adatokat. Hátránya, hogy egyelőre csak az USA-ban érhető el. Maga a kütyü inkább a 30 ezer forintos kategóriába esik, de ha a komplexitását nézzük, akkor megéri a pénzét.  Egyedi gondolat, hogy biztonságos pontokat is be lehet állítani a Jiobit rendszeren belül, ahová, ha megérkezett a gyerek, üzenetet küld a szülői mobilra, így például a „nagyiék háza”, az „iskola”. Ez egyébként kétségkívül forradalmasíthatja az elrablós akciófilmeket.

Jóval hatékonyabbak a SIM kártyás, mobil adótornyot használó eszközök, mint például az a bőrönd tracker, amiről itt írtunk.  Amit a legkevésbé szeretnénk elhagyni az viszont a gyerek és a kutya-cica, úgyhogy erre a célra tényleg érdemesebb mélyebben a zsebedbe nyúlni. Kutyafronton ez a csont alakú cukiság minden pénzt megér:

pet-gps_58013349-2c3e-441a-8e1d-a90e1d31f19d.jpg

Fotó: Lil Tracker

Gyerekeknek pedig szép, színes GPS-es okosórákat vásárolhatunk szuper plusz funkciókkal, mint a hívásfogadás vagy pánikgomb. Itt gyűjtötték össze a legjobbakat.

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9314071003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása