5 tipikus mobilhalál péntek 13 alkalmából

Péntek 13-án ami elromolhat, az el is fog – vallják a babonás murphisták. A szerencsétlenség napján túl is egészen hosszú a listája a mobiltelefonok véletlen megsemmisülésének, hát még ma! Egy amerikai felmérés szerint 5 biztos módon tudja a tulajdonosa kicsinálni féltve őrzött telefonját.

shutterstock_460930177.jpg

1. Otthoni balesetek

A totálkáros mobilok 45%-át úgy csinálja ki saját tulajdonosa, hogy otthon vagy a munkahelyen, a vélt biztonságban csapja földhöz. Ugyanis hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ilyenkor semmi sem történhet szeretett tulajdonunkkal. Nem egy esetet jegyeztek fel, amikor például valaki ráejtette a kalapácsot, miközben egy képet szögelt fel a falra, kiejtette az ablakon vagy arccal az ebédlő kőpadlójára ejtette. (Saját példaként felhoznám a sziklakertbe zuhanást - élével. :) )

Elhárítási tipp: alapvető hiba, hogy sokan még a védőtokból is kiveszik, hiszen otthon úgy sem történhet semmi baj. Okulj mások hibájából, és mindig legyen a telefonon tok!

2. Lyukas kéz szindróma

Az esetek 38%-ában az ember saját kezéből ejti ki a telefonját a legváratlanabb pillanatokban. Néhány tulajdonosnál, akik imádnak gesztikulálni a telefonjukkal, mintha csak egy fénykardot lóbálnának, talán nem annyira váratlan ez a szituáció. A többiek legtöbbször egy sürgős hívásra várva szorongatja, és az átizzadt tenyeréből csusszantja ki készülékét.

Elhárítási tipp: headset, kihangosító, okosóra használatával minimálisra csökkentheted a kapitulátuszt.
Protipp: Ajánlatos készülékbiztosítást kötni.

Tudtad, hogy a szolgáltatónál vásárolt készüléket törésre, lopásra, műszaki meghibásodásra is biztosítani tudod? Itt olvashatsz erről bővebben

3. Mélyvíz, csak úszóknak

Medencében, tengerben, sőt pocsolyában gyakran landolnak a telefonok, és az extrém esetek gyűjteménye is végtelen. Ilyen, amikor a farzsebben tartott telefon a mellékhelyiségben leli halálát, beleejtik egy korsó sörbe, fotózás közben leejtik a hídról, hajóról, vagy egyszerűen kimossák a nadrággal együtt. Nem is olyan ritka, mint ahogy gondolnánk, hiszen a balesetek 38%-ában a beázás végez a telefonokkal.

Elhárítási tipp: Vízálló védőtok nyakba akasztóval segíthet. Ha már megtörtént a baj, kevésbé vészes esetben érdemes szétszedni, az akksit eltávolítani és az alkatrészeket rizsbe ágyazni.  

Kiegészítés: rizs tesztelve két nap tört rizsben pihenés kipucolta a kádba esés fáradalmait.

4. Sodró lendület

Hihetetlen, mégis igaz: a telefonok 15%-a úgy törik ripityára, hogy az ember a saját öléből sodorja le.  Például ráfekteted a térdedre, mert nincs asztal a közelben, majd felpattansz (góóóóóóóóóól!), és már meg is történt a katasztrófa. Pro változat - avagy az időzített bomba -, hogy a kocsi tetejére teszik, majd elindulnak, és csak az első masszívabb fékezésnél jönnek rá a hibára, amikor már úgy is késő.

Elhárítási tipp: póttelefon

5. Agressziókezelés

Az esetek 10%-ában falhoz, íróasztalhoz vagy ajtóhoz vágva végzik a telefonjaink. A vonalas készülékek ebből a szempontból acélosabb kivitelként jobban állták a sarat.

Elhárítási tipp: stresszlabda, meditáció

A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2214109911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mester kommentelo 2018.07.13. 15:16:44

Leszarom nem hasznalok mobiltelefont.

Jószakember 2019.06.16. 22:16:28

Ezek így túl szélsőséges példák.
Nekem csak az volt a hibám, hogy bent felejtettem a töltőjét a munkahelyen, és reggel már hiába tettem fel a lemerült és kikapcsolt telefont a töltőre.
Meg sem mozdul, az alig 3 éves telefon.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása