Megkaparintottuk a Samsung legújabb csúcsmobilját, a Note 9-et

Épp csak bemutatták New Yorkban a Samsung várva várt újdonságát, a 9-es Galaxy Note csúcskészüléket, amikor csengetett nálunk a futár kezében az egyik, ha nem az első darabbal a Telenor jóvoltából. Készülünk egy nagyobb átfogó anyaggal is, most azonban az első benyomásainkat szedtük össze egy kis videóban.

img_3610.jpg

Az elődjéhez képest nagyobb, 4000mAh-s akkumulátort kapott, és 6 GB RAM pörgeti az apppokat. Nagy erőssége, hogy akár 1 TB-ig is bővíthető a belső tárhelye, de bónuszként 15 GB Samsung Cloud és 100 GB OneDrive is rendelkezésre áll az adatok, fájlok, videók, képek mentésére. Amire persze szükség is lehet, mert például a tűéles 4K felvételek csak úgy eszik a tárhelyet.

20180810_154637.jpg

Auto módban is szép, éles és részletgazdag képeket készít

Tippünk: a készülék első használatba vételét csendes, nyugodt környezetben javasoljuk, a folyamatra minimum 15-20 percet szánjunk rá. Akkor fogjuk igazán élvezni a Note-unkat, ha a beállításokat precízen és teljes körűen elvégezzük. Utána úgy fog alkalmazkodni minden igényünkhöz, ahogy azt elvárhatjuk egy ilyen kaliberű készüktől. BÓNUSZ: ITT rendelhető elő.

Alapvetően nem elvárható egy Note méretű masinától, hogy a civil telefonok mintájára viselkedjen: tehát zsebben nem javasoljuk tartani, mert minden irányban kilóg és az egykezes pötyögés sem túl kényelmes vele. Phabletként, vagy egy pozitív értelemben vett hibridként kell rá gondolni és így kell használni is. A laptop és a telefon házasításában rengeteg feladatot bízhatunk rá – elég izmos fotó-videószerkesztésre, játékra, csodás képeket készít, a hatalmas tárhelyről masszívabb ppt-ket, spotokat is fel lehet dobni a mítingeken, jegyzetelésre pedig tökéletes. (Akkor is, ha unalmunkban rajzolgatnánk összetettebb ábrákat, hiszen ezt egészen művészi szinten lehet művelni az S-Pennel.)

Ugyanakkor a készülék nem nehéz és nem is bumfordi, bár a 6,4 inches kijelző azért már komoly méret. Kézben tartva nagyon klassz érzés, ahogy az aluház az ember tenyerébe simul. Érdemes a kisujjal alátámasztós trükköt alkalmazni a biztos fogás érdekében.  Picit melegszik nagyobb igénybevétel mellett, amit mondjuk elősegít a 37 fokos nyár is. 

Szépséges sárga színt és nagyon elegáns kivitelt kapott az S-Pen, amit már akár távirányítóként is használhatunk például a videó elindítására, szelfizésre – igazán hiánypótló funkció. Körülbelül olyan érzés, mintha Harry Potterként varázsolnánk a pálcával: huss és pöccre nyílnak meg különböző gyorsmenük - amit azért elsőre szokni kell. 

Remek vívmány a csúcskészülékek háza táján az osztott képernyős működés, aminek köszönhetően egy kijelzőn két független applikációt tudunk futtatni. Minden megnyitott appnál (általában) kiválaszthatjuk, hogy bekapcsoljuk-e ezt a funkciót, úgyhogy nem is bonyolult előhívni ezt a működést.  

img_3612.jpg

A fiatal és nem feltétlenül céges felhasználók kedvéért elképesztő mennyiségű videó, fotó és chat szépítő lehetőséget tárazott be a Note 9 – ezekre későbbi anyagunkban bővebben kitérünk majd.

Fontos megemlíteni, hogy a nagyon jó minőségű zenét meghálálja ez a készülék, gyönyörű, telt, gazdag hangokat kínál az erre fogékonyaknak. Nem lehet ok panaszra a hangminőség terén, ráadásnak pedig a gyárilag hozzá kínált AKG füles tényleg stílusos és minőségi.

Mit tartalmaz a gyári csomag?

img_3598.jpg

Készülék, akkumulátor, hálózati töltő és USB kábel, AKG Headset, rövid kezelési útmutató, USB OTG adapter, S-Pen, S-Pen tartalék tollhegyek, tollhegy kiszedő, SIM-kiszedő tű

Műszaki adatok

  • IP68 por- és vízállóság: legfeljebb 1,5 m-en 30 percig
  • 6,4", Alumínium, Gorilla glass, sAMOLED, 161.9 x 76.4 x 8.8
    200 gr
  • Super Speed Dual Pixel technológia: pontos fókusz akár gyenge fényviszonyok között is
    Gyorstöltés, Vezeték nélküli töltés
  • Intelligent scan (multimodális biometrikus szkennelés), Bluetooth S-Pen
  • 15 GB Samsung Cloud, 100 GB OneDrive
  • 12 MP f1.5/f2.4 (széles látószögű) + 12 MP f2.4 (tele)

  • Nyolcmagos Exynos 9810 4x2.7 Ghz + 4x1.7 Ghz
    4000 mAh
    128 GB
  • GSM/HSDPA/LTE
    GSM850,GSM900,DCS1800,PCS1900
    1.2 GBps/150 MBps

A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1814175591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása