7 nélkülözhetetlen app az őszi kirándulószezonhoz

Szeptember közepén már benne járunk az őszi túraidőszakban: a hőmérséklet kellemesebb, a napfény mézesebb, a lombok pedig egyre színesebbek a természetben. Összegyűjtöttünk 7 olyan alkalmazást, melyek komfortosabbá teszik a kisebb-nagyobb kirándulásokat.

shutterstock_1029841423.jpg

shutterstock_310459334.jpg

Kéktúra app

A leghosszabb és legváltozatosabb túrautakat fűzi egybe az Országos Kékkör, ismertebb nevén a Kéktúra. Szinte bárhol nekikezdhetünk, nincs más tennivalónk, csak a kék jelzést kell követni. 1165 km hosszan öleli körbe az országot, és még ha nem igazán tudod, hol is kezdj bele, akkor is ajánljuk ezt az alkalmazást. A domborzatot és a szintemelkedést, valamint a túraszakaszok hosszúságát is jelöli, így az erőnlétednek megfelelő szakaszt választhatod ki.

Amennyiben már Kéktúra-expert vagy, a pecsételő pontokat is könnyebben megtalálod az app segítségével.

Kéktúra appot oldala 

Offline turistatérkép

Magyarország túraútjait és térképeit töltheted le, majd GPS-szel tájékozódhatsz is az offline nézetben. Nagyon praktikus, kereshető tájékozódó pontokkal (online), útvonaltervezéssel is kiegészül. Ezáltal nem csak a Kéktúrát, de helyi jelentőségű túrautakat is bejárhatsz, vagy kombinálhatod azokat egy-egy saját útvonal tervezéséhez.

Turista térkép offline módban 

Esti tóparti tábortűzhöz egy bluetoothos hangszóró sem árt. Persze csak szolidan. 

Fahatározó

A térképekkel most már nem fogsz eltévedni, úgyhogy koncentrálhatsz a látványra. A Fa Bookban 100-nál is több fafajtát találsz meg, így meghatározhatod, hogy milyen fák vesznek körül. Az app mondhatni faék-egyszerűségű, a falevélből, terményekből, lombkoronából derítheted ki, hogy milyen erdőbe csöppentél éppen.

Fa Book

Madárhatározó

Ősszel rengeteg madár költözik hazánkba – itt gyülekeznek, vagy itt telelnek át. A madárhatározóval tollazat, hang alapján is megtalálhatod az éppen látott vagy hallott madarakat. Az app csak részben ingyenes, az összes adatbázisban tárolt madárfajhoz kb. 1000 forintért juthatsz, hozzá.

Az MME Madárhatározó appja

shutterstock_390389371.jpg

Körpanoráma készítő

Kilátóra vagy kilátópontra érve adja magát, hogy a szép látványt megörökítsd az utókor vagy minimum a barátaid számára. A Panorama 360 okos és jól kezelhető: egyszerűen körbeforogsz a telefonnal és már meg is oszthatod a képet. Ráadásul számos 360-as kamerával is kompatibilis. Mint például ezzel: (ide jön a Samsung)

Panorama 360 

Timelapse naplementékhez

Romantikus naplementékbe torkolló kirándulásokhoz is ajánljuk a Timelaps alkalmazást, de ezzel tényleg szabadon eresztheted a kreativitásodat. A lényege az, hogy meghatározott időközönként készít egy-egy állóképet, és ezekből fűz össze egy videót.

Time Lapse Spirit

Mega zseblámpa

Rád is sötétedhet az erdőben, vagy a csillagfényes pusztán - térképek ide vagy oda - egy erős zseblámpa nyilván jól jön ilyenkor. Ha otthon felejtetted a célszerszámot, ezzel az alkalmazással a világítás mellett változatos módon fel is tudod hívni magadra a figyelmet.

Stroboszkópozhatsz, morzézhatsz az erdőkerülőnek, elriaszthatod a közelben sertepertélő vadállatokat, az erős - a telefon ledjének fényét használó - zseblámpával a hazavezető utat is megtalálhatod.  Nyilván a legtöbb telefonban van zseblámpa app, de az nem feltétlenül tud ennyit.

Mega flashlight

 

A posztot a Telenor támogatta 

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7214234435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2018.09.12. 10:59:07

Tegnap láttam egy igen szép naplementét. Már majdnem fotózni kezdtem, amikor felvetődött bennem a kérdés: Volt már olyan, hogy visszanéztem volna, akárcsak egyszer is, a naplementés fotóimat? Így aztán ahelyett, hogy okostelefonon keresztül néztem volna, egyszerűen csak élveztem a szépségét. A növény és állathatározó egész jónak tűnik, feltéve ha nem mulasztjuk el a növények és állatok látványát, miközben okostelefonkodunk. Sajnos úgy tűnik, minél több App-ot használink a készülékünk annál gyakrabban követeli figyelmünket, nem ott vagyunk ahol vagyunk, hanem épp updatekre mondunk igent/nemet, csipogó, rezgő jelzések nyaggatnak a kütyü piszlicsáré problémáival. Érdemes ilyen estben sisakot is vennünk, hátha orra esünk valamiben, miközben a szemünkbe vakít a google valamelyik nagyszerű ajánlata. :)

FlybyWire 2018.09.12. 11:18:12

@Tompahawk: Big Like.

Én egyedül a turistautakat követő GPS-t használom, hogy ne tévedjünk el. Fotó/videó csak az egészen extra látványos helyeken.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása