15 + 1 kötelező retro játék Androidra

Nagyjából 20 év játékterméséből válogattuk ki az igazi csemegéket a Street Fightertől a Need for Speedig, a teljesség igénye nélkül. Néha kisebb kompromisszumokkal, de szerintünk mindegyikre illik a retro jelző.

Vannak további tippjeid? A kommentszekcióban várjuk!

 6307-golden_axe-1485349335.jpg

SimCity BuildIt – ingyenes

A városépítős játékok legjobbika rengeteg klónt kapott mobilra, és böngészőre fejlesztve egyaránt. Természetesen egyik sem ér fel az eredetihez, sem játékélményben, sem pedig kialakításában. Potosabban nem ért fel eddig a mobilváltozatig! Mert ez szinte szakasztott olyan, mint a PC-s Simcity 3000.

Another World – 1290 Ft

1991-ben, eredetileg Amigára jelent meg a forradalmi grafikus megoldásokkal gamer szíveket hódító platformjáték, az Another World, amiből több mint egymillió darabot adtak el. Félelmetes mennyiség! Azóta szinte minden rendszer adoptálta ezt a mászkálós-futurisztikus játékot.

Goldminer Classic - ingyenes

Ki ne emlékezne az aranyásó izzadó arcára, a mindig rossz helyen átszaladó cuki hörcsögökre és a gyémánt megszerzésének az örömére? Ha leszámítjuk a 4 millió reklámot, teljesen a PC-s élményt adja vissza ez a nagy kedvenc: a grafika és az igazságtalan játékmenet is a régi.

Rollercoaster Tycoon – 1899 Ft

Gyakorlatilag hetekig is képes volt az ember egy vidámpark csinosítgatásával szórakozni az 1995-ben debütált – mai szemmel gyatra grafikájú - játékban. Bár kijött belőle egy 3D-s verzió, valahogy nem törte át az ingerküszöböt. Reméljük, a mobilos változattal ismét rajongókat gyűjt magának az Atari gyöngyszeme (ebben is nyilván a hányós alakok viszik a prímet, ami a fejlesztők valami fura fixációja lehetett anno). Az aprólékossága miatt inkább tableten látványos, de a 6 inch körüli kijelzővel rendelkező mobilokhoz is javasoljuk.

Counter Attack – Multiplayers FPS  - ingyenes

„-Mit csináltál hétvégén?
-Cséztem.”

A Counter Attack a CS: Global Offensive élményét adja vissza. A serverhez kapcsolódás elég macerás, viszont a grafika, a játékmenet és a fegyverek „csicsázhatósága” megéri a várakozást. Úgyhogy megint lehet csézni, lövöldözni, késharcolni és terroristák után loholni. Hajrá!

Final Fantasy IV. – 5690 Ft

Egy komplett FF széria került fel az áruházba sokak örömére, ráadásul az eredeti gyártó, az Enix fejlesztésében. Dióhéjban összefoglalva egy japán szerepjátékról van szó. Talán ezt, a IV. részt sikerült a legjobban mobilra ültetni, és egyben ez a legmeghatározóbb része is az egész szériának.  A Final Fantasy 1984-ben jelent meg, a IV. rész pedig 1991-ben követte Super Nintendo platformra, sikerességét bizonyítja, hogy egy felújított, 3D-s verziót is készítettek 2008-ban. Az androidos játék ebből, a 2008-as változatból készült, ebből a szempontból igazából csak félretro.

Dream Hospital - ingyenes

Picit átalakított, egyszerűsített módon, de a Theme Hospital köszön vissza ebben a játékban. Ugyanúgy szerethető, azzal a különbséggel, hogy a számunkra legjobb fícsör - az óriás fejű betegek és kezelésük - eltűnt (a folyamatos hányás maradt). Ami helyette lett, az sem rossz: szuper diagnosztizáló modul és még néhány nagyon modernre sikerült plusz dolog, mint a mentő- és helikopter küldés, vagy a gyógyszerosztás.

Need for Speed Hot Pursuit – 1790 Ft

Az autós játékok közül ez az egy - a nagyágyú - kerül terítékre ebben a gyűjtésben. A Need for Speed a legzúzósabb utcai versenyek világában játszódik, 1994-től töretlen sikerrel jelennek meg az újabb részek. A névadó, a régebbi verdákat futtató Hot Pursuit kiadás egyébként nem a legrégebbi, hanem a III. Need for Speed játék, ami 1998-ban jelent meg. Az androidos verzióban ezt próbálták leképezni.

TIPP: ha picit elszakadunk az abszolút retrótól, akkor lényegesen szebb grafikával a 2015-ös kiadás változatát is le lehet tölteni, akár VR-ra is. A VR változathoz szükség lesz pl. egy Samsung Gearre

Half-life – 3699 Ft

A hentelős játékok sztárja a Half-life, bár androidos köntösében picit bonyolultra sikerült a megvalósítás (kontrollerrel lehet játszani), és az ára sem túl baráti. Az élmény azonban kárpótolja a rajongókat! Az alábbi videóban pár snitt erejéig megmutatják, milyen elképesztő jól hozza az eredeti élményt.

Double Dragon Trilogy - ingyenes

Tökéletesen hozza az 1987-ben, ’88-ban és ’90-ben útjára bocsátott verekedős-mászkálós Nintendo játék finomságait és hangulatát a mobilos verzió. Lehet ládákat dobálni, gyönyörködni a 8 bites aláfestő zenékben, a bámulatosan pixeles grafikában és a karakterek frizkójában is. Kötelező darab, Chuck Noris is letöltötte. Kétszer!

A tökéletes játékélményhez egy jó füles sem hiányozhat. Ezzel például elfelejtheted a kábelbe gabalyodást. Össznépi játékhoz pedig egy bika hordozható hangfal biztos jó mulatság lesz. Ez pl. hóesésben sem kukul meg.

 Golden Axe Classic - ingyenes

Annyira rossz, hogy már jó – így lehetne összefoglalni a SEGA Vörös Szonjára hajazó fantasy játékát 1989-ből, melyben három hőst kell mozgatni, meglovagolni a sárkányokat és leverni a barbárokat– már, ha valaki odáig egyáltalán eljutott valaha. Játékteremben és monitor mellett is játszható volt a Golden Axe, amit tökéletes hűséggel ültettek át mobilra.

Karateka Classic – 345 Ft

Az Apple-re gyártott Karateka 1984-ből érkezett meg Androidra. ’86-tól Atarin és C64-en is játszható volt, így aki ismeri abból az időből, az valószínűleg inkább a Commodore-os változatával játszott. A felállás egyszerű: karate harcos vagy, meg kell küzdeni a gonosz Akuma harcosaival, és kiszabadítani Mariko hercegnőt.  Egyszerű, de kifogástalan stilizált japán környezetben játszódik, néha az ablakon bebámul a Fuji, Akuma várából pedig le lehet perecelni a szakadékba, ha rossz gombot nyomsz.

Galaxy Space Storm - ingyenes

Ehhez a játékhoz már a retrogőzösre érdemes felszállni, viszont tökéletesen hozza a 80-as évek világát. Groot ezt ajánlja.

Street Fighter IV. – ingyenes(nek tűnik)

Az első számú verekedős videójátéknak tartották sokáig a Street Fightert, melyet később a Mortal Kombat hajított le a piedesztálról. 1984-ben indult a karrierje játéktermi környezetben, és a 90-es években költözött át a konzolokra. A játék sava-borsát a kevés számú alap ütés-rúgás és a speciális kombinációs harcnemek adják, mint a tűzgolyóval pörkölés. Sajnos sem a játéktermi miliőt, sem a régi játékok hangulatát nem adhatja vissza a IV. rész mobilos átültetése, de legalább van.

Streets of Rage 2 - ingyenes

A SEGA klasszikusa 1992-ben hódította meg a videojátékos nemzedéket. Az alapsztori szerint a négy jóbarát leveri a galád Mr. X-et, aki elrabolta a haverjukat. Igazi ’90-es évekbeli akciófilm-jeleneteket adhatunk elő. A szép cukaharák lebonyolítása érdekében javasolt kontrollerrel vezérelni tapipad helyett a játékot.

+1

DIABLO Immortal - előrendelhető

PC-n és Mac-en is játszható a világ talán legsikeresebb RPG játéka, a Diablo. Az Androidon hamarosan debütáló verzió, az Immortal a II. és III. rész között helyezkedik el a történet szempontjából, mind a hat ikonius karakter megjelenik benne. Ami tényleg különleges lesz ebben a változatban, hogy az ígéret szerint az egér-billentyű kombót egy egészen különleges, intuitív módszerű vezérlés fogja felváltani. Természetesen multiplayer módban is játszható lesz.

A posztot  Telenor támogatta 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4914443360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

no.nick.today 2018.12.06. 18:51:02

Az ott Half-Life 2, és csak NVidia Shielden fut.

no.nick.today 2018.12.06. 18:59:23

Ha a Hot Pulsurit és a Counter Attack belefér a retróba, akkor ezek is:

- Carmaggedon
- GTA III, GTA IV, GTA: Vice City, ...
- Max Payne
- Baldur's Gate / Icewind Dale /Planescape: Torment

zuulululu 2018.12.27. 22:08:46

Észkerék? Megvan az is!

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása