Okoskütyük a kényelmesebb otthonért

Képzeljünk el egy világot, melyben minden ember folyamatosan megtalálja a kulcsát, az ajtókat távolról vezérli, irányítása alatt tartja a lámpákat, és tökéletes ételekkel villant a konyhában. Ha az ehhez szükséges képességet nem is, elmés kütyüket már beszerezhetünk.

christmas-gifts-ideas-for-the-smart-home_5.jpg

Mint a fenti ablaktisztító robot...

Az elveszett kulcs esete

Kit ne frusztrálna, hogy nem találja a kulcsait. Ennél már tényleg csak két szörnyűbb dolog van: amikor a pénztárca vagy a telefon tűnik el. Viszont mindháromra van megoldás!

Még a 80-as években dobták piacra kulcskereső kulcstartót, aminek fütyülni kellett és visszapittyegett – így lokalizálhattuk vele az elveszett tárgyakat. Ezen a fapados megoldáson aztán elgondolkodtak a gyártók, és ki is jött az igazi GPS-es nyomkövető. A bluetooth-os kapcsolódású kütyüknek egészen komoly tárháza elérhető már – nagyjából 20-100 dollár között válogathatunk közülük.

Valamelyik tényleg csak arra alkalmas, hogy pár méteren belül jelezzen, és van olyan is, amit az elkószáló háziállat megtalálására is ajánlanak.

Csúsztassuk a pénztárcába, akasszuk a kulcscsomóra, és felejtsük el a kulcskeresős pánikjeleneteket.

Automata zárak

rükkösen adnak választ az elkallódó kulcskarika kérdésére az ajtózárakat kezelő appok.  Egészen a garázsajtó nyitásától a házon belüli ajtók kezeléséig léteznek megoldások bonyolultabb és kevésbé szebb kivitelben is.

És ott van a Lockitron, ami nem csak automatikusan kinyitja az ajtót, amikor a gazdája hazaérkezik, de bárhonnan tudja kontrollálni a zárat, sőt arra is figyelmeztet, ha valaki kopog.

Az August Smart Lock mindezeken felül már hangvezérléssel is irányítható. 

august-smart-lock-hero.jpg

Okos és színes fények

Pár éve még az volt a furcsa, hogy egyszeriben mindenki LED izzókra állt át, most pedig nem csak a le- és felkapcsolást, de az izzó színhőmérsékletét, színét is kontrollálni lehet telefonon keresztül. Az elvetemültebbek pedig hangszóróként is működnek.

A piacot a Philips uralja, a Xiaomi telefongyártó céggel együttműködve speciális androidos okoségőt is fejlesztettek, ami egyébként az iOS eszközökkel is kompatibilis. Sőt, a Xiaomi saját égő és ledszalag termékekkel is előállt.

A Philips egyenesen hivatásának érzi az okoségők gyártását, már ébresztőfunkcióval, szín- és fényterápiás lehetőséggel ellátott termékeit is piacra dobta. Égőcsaláddal jelentkezett a GE is, és még több, itthon kevésbé ismert gyártó, mint például a francia Flux.

Nem csak okos izzók, komplett lámparendszerek is elérhetők: a teljes lakást lefedő rendszertől az asztali lámpákig, éjszakai fényekig mindenre találunk megoldást.

Séfségek: az okos főzés alapja

Egyre többen tudják, hogy a sous vid technológiával az étel finom lesz. Dióhéjban annyiról van szó, hogy alacsony hőfokon a vákuumcsomagolt ételt hosszasan készítik, de nem mindegy milyen alapanyagot mennyi ideig és milyen hőfokon. Ezért sokáig csak a felső kategóriás étterembe járók kiváltsága volt az így készült  finomság. 

Olcsóbb és egyszerűbb otthoni kivitelt is készítenek, amit mobilappon keresztül lehet irányítani. Az alkalmazásban az étel típusát, súlyát kell megadni, így a gép kiszámolja a szükséges főzési időt és hőfokot, valamint jelzi, mikorra lesz kész.

Csodálatos ételköltemények és italok készülnek a Drop okosmérleggel, ami egy hatalmas receptadatbázissal és egy tablettel van összekötve.

Drop Kitchen - Connected Scale and Recipe App from Get Drop on Vimeo.

A főzés még sosem volt ilyen egyszerű és szórakoztató: 1. kinézünk egy receptet, 2. a mérlegen összeállítjuk a hozzávalókat, 3. az applikáció segítségével megfőzzük.

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4613929962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása