Drónmentés vízből – aranykoszorús fokozat

Csodálatosak a drónnal készült felvételek, különösen, ahogy a végtelen óceánt pásztázza a mikrorészletekig éles 4K-s kamera – az ember hajlamos belefeledkezni. Aztán az aksi vészesen lemerül, a drón pedig, mint egy fészkére leszálló gólya (rosszabb esetben egy zuhanóbombázó) landol ott, ahol éppen van. Mottó:  „Gyere értem kisgazdám!”

shutterstock_713034007.jpg

A következő videóban - amit sasszemmel az MLZ Photo hozott le itthon először - szerencsére észnél volt a drón pilóta, és veszett vadként a tóba gázolva az utolsó pillanatban, már vetődve kapta el a közel félmilliós DJI madarat (a Phantom 4 top verziója 420 ezer forint körül áll meg).

A háttérsztori körülbelül annyi, hogy a DJI drónok – a legnevesebb gyártó termékei a piacon – beépített funkciója az, hogy alacsony töltöttség esetén vészlandolással reagálnak.

Ez ugye nagyon hasznos, mert ellenkező esetben simán veszett fejsze nyeleként csapódhat be a tehetetlen test egy szakadékba, vagy a puszta földbe. Másrészt viszont semmi sem garantálja, hogy egy paplangyárban tartanak éppen felvételt. Hanem mondjuk itt:

Ez történt Dave Svorkinggal, aki szűkszavúan ennyit kommentált ehhez a videóhoz, melyet az éppen csendespihenőre ereszkedő drónja még rögzített: meghalt az akkumulátor, így a vízbe ugrott, mielőtt a gép a vízbe csapódott volna.

Így sikerült:

A drónmentés egyébként is kifinomult népi játéknak számít, hiszen 2015-ben már készült egy egészen látványos 5-ös toplista a legparádésabb esetekből.

Ez pedig már kifejezetten akciódúsra sikerült:

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6614028478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása