2018 Pokémon Go-ja a battle royale

A kardélre hányós, hentelős, lélek kipasszírozós, darabolós, szitává lövős játékok között is van egy típus, ami idén a császárság szintjére lépett, mégpedig a battle royal. Az “először üt aztán kérdez” felütésű játékok olyannyira sikeresek, hogy a bulvármédia is keményen ostorozza ezeket, ráadásul a gyártók között is ádáz belharc dúl a dollármilliárdos előfizetői piacért.

treze-dicas-para-sobreviver-o-maximo-possivel-em-pubg-mobile.jpg

Jó hír a mobil gamereknek, hogy iOs és Android platformokon szép számmal találunk battle royal típusú játékokat. Ezekből válogattunk mindjárt hetet – legyenek annyian, mint a gonoszok.

Az azonos című japán regény (és az ebből készült film), a Battle Royal óriási rajongótáborra tett szert a maga utópisztikus koncepciójával. A cselekmény dióhéjban a következő: egy osztálynyi tinédzsert ledobnak egy szigetre néhány tucat fegyver kíséretében. A feladat egyszerű: gyilkolj meg mindenkit, hogy te hazamehess.

Ebből kiderülhet, hogy egy csavaros, jellemzően multiplayer, tizedelős játéktípusról van szó, amit mára sokféle köntösbe öltöztettek.

  1. PPBG Mobile vagyis PlayerUnknown's Battlegrounds

A gigantikus játékosállománnyal rendelkező játékban egyetlen cél van, a túlélés – a battle royal szabályai szerint, hiszen ez a zsáner Alfája és Omegája.  Az alaptörténet szerint 100 másik emberrel együtt egy szigetre dobnak, ahol fegyvert, járművet kell szerezni, okosan menekülni és szemrebbenés nélkül meghúzni a ravaszt. A lényeg, hogy az őrület végén talpon maradj. Városokban, természetben, hegyen át kell osonni vagy akár traktoron rally-zva, team-módban lerendezni a többi játékost. A leírás szerint nagyon csavaros csalás-elleni védelemmel látták el a PPBG mobilverzióját, úgyhogy hiába is próbálkoznak majd az IDDKD / IDKFA hívei az örökélet és ingyen sör kódokkal.

Hátránya a PPBG-nek, hogy elkél mellé egy acélos telefon és a bika net.  Például ez

jatek_3.PNG

  1. Bullet Strike: Battlegrounds

Érdekessége ennek a játéknak, hogy afféle crossover: nem pacekba kapod az ellenfeleket, hanem jobbára mesterlövészként, távcsöves puskával kell vadászni rájuk. Ez a sniper típusú játék egy külön kategória, ami egy vége-nincs hét után kifejezetten jól tud esni. Szavak helyett íme egy kellően átfogó kedvcsináló:

jatek2.PNG

  1. Rules of Survival

100 milliónál is több játékos kapcsolódik a virtuális és egyben gigantikus térképen vívott élet-halál harcra kihegyezett játékhoz. Egyszemélyes, páros módban vagy csapattal is vívhatsz csatákat éjjel-nappal szárazföldön, levegőben, vízen, épületekben vagy szénabálák között. Borzasztóan gyors, taktikus és kegyetlen a játék üteme, ezért javasolt a tréning módot nem átugrani. Erőssége az átgondolt és szép grafika, minthogy egy az egyben egy  PUBG klón játékot kapunk.

jatek1.PNG

  1. Garena Free Fire

Nem száz, hanem ötven játékost dobnak ki egy szigetre, akiknek összesen 10 percük van arra, hogy eljussanak a biztonságos zónába. Landoláskor mindenki fegyvertelen, cserébe kiválaszthatod, hogy az ejtőernyővel a sziget melyik részére vitorláztasd magad. A karaktereket egyébként egy High School Musical szerű kedves filmből kölcsönözhették, ami jópofa és üdítő színezetet ad az egyébként halomra ölős alaptörténetnek.  Még egy érdekesség, hogy a helyváltoztatás legfőbb eszköze nem a maszkulin kocsi-traktor-moci hármas, hanem a canopy és a monster járgány.

jatek_7.PNG

  1. Last Day on Earth

Már a cím is enged következtetni az alapszituációra: egy poszt-apokaliptikus világban járunk, ahol a zsinórban ölés mellett más feladatok is hárulnak a játékosokra. Sajnálatos módon egy ismeretlen vírus zombivá változtatta a népesség jelentős részét, így fel kell kötni a nyúlcipőt. Előnnyel indul mindenki, aki minimum egy részt is látott a Walking Deadből. A játék ezen kívül szép ívű karakterfejlődést tesz lehetővé, mert a kószálások során megszerezhető holmikból házat, motort, fegyvert lehet készíteni és építeni a civilizációt.

jatek_4.PNG

  1. Grand Battle Royale

Ytong téglafejek harcába csöppenhetsz a Grand Battle-ben. A battle royal módon kívül bújócska és zombi invázió módban is játszható. Szép, jól kitalált játék, amihez minimum iOs7-es szükséges, de meghálálja a kockavilág az erős hardware-t.

jatek_5.PNG

  1. Black Survival

20 különböző zónában, számtalan karakter bőrébe bújva játszható a 20 perces időtartamra korlátozott összecsapás. Így lehetsz orvos, nővér, rendőr, szakács vagy diák, játszhatsz egy kórházban, az utcán, étteremben, strandon. A hirigszerszámok között találsz láncfűrészt, fejszét, üthetsz ököllel is és lőhetsz - összesen hét fegyvertípus áll rendelkezésedre.   A Black Survival megjelenésében egy hardcore anime karaktereit és díszleteit vonultja fel, úgyhogy Japán imádóknak szinte kötelező játéknak számít.

 jatek_6.PNG

A posztot a Telenor támogatta 

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4314152167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása