Öt last minute program hosszú hétvégékre

Négynapos hétvége - elég ritka földi tünemény, úgyhogy mindkét lábába érdemes erősen belekapaszkodni. Míg sokan időben gondolnak erre, és lefoglalnak például egy jó wellness-hétvégét, még többen az utolsó pillanatban próbálnának kikeveredni a tévé elől. Utóbbiak sikerét támogatjuk meg néhány tippel.

Sült hal és más finom falatok a Balatonnál

Az őszi Balaton legalább olyan izgalmas, mint a nyári. Ilyenkor zajlik a szüret (erről idén mondjuk már lekéstünk) és számos gasztroélményt gyűjthetünk be (erről viszont nem) az erősen ajánlott vendéglátóhelyeken és a gasztrofesztiválokon is. Jeles példája utóbbinak az  október 20-22 közötti szigligeti Süllőfesztivál.

TIPP! A Balatoni Gasztrotérkép applikáció letölthető ingyenesen, és tartalmazza azokat a helyeket, ahol különösen érdemes belekóstolni a Balatonba. Pontosabban az itteni ételekbe.

Őszi kultprogi

A Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából egész októberben és novemberben tematikus programokat találunk a bringás-múzeumos kombótól az irodalmi témájú kiállításokon keresztül a titkos tárlatokig, október 20-án például Bajor Gizi villáját lehet bejárni. Őszi múzeumos programok az egész országban lesznek, úgyhogy érdemes legalább körülnézni ezen a fronton is. A fesztivál programjai szerencsére mobilon is elérhetők applikációval.

1167px-szi_ne_szmu_zeum_beja_rata.jpg

Fotó: Pásztörperc, magyar Wikipédia, CC BY-SA 3.0, 

 

Sétahajózás  

Minden nagyobb folyón indulnak sétahajók (bár az alacsony vízállás miatt ezt most érdemes csekkolni), ami ősszel kifejezetten jó program. Pihentető tempóban lehet gyönyörködni a folyóparti színes tájban.

Jó trükk, ha a folyónak felfelé busszal vagy vonattal, folyásirányban pedig hajóval tesszük meg az utat. Például Visegrád és Budapest között rengeteg időt lehet így spórolni.

Magyarország leghíresebb ártéri erdejében is  hajókázhatunk Gemencen, sőt itt egész napos programot is tervezhetünk a vízen, de a kisvasutazást sem szabad kihagyni.

Egy kis hajókázásra érdemes befizetni Tokaj-Hegyalján is, ami szintén csodálatos úti cél ősszel. Tokajban a Bodrog hullámain ringatózó sétahajó egész hétvégén, hétfőn és kedden is 11, 13 és 15 órakor is indul.

Bortúrához legyen a zsebedben például a hellovino.com appja, ami segít eligazodni a szőlőfajták és pincészetek között.

TIPP! Szép videókért és emlékezetes fotókért sem árt egy olyan mobil, ami az egész napos kirándulás alatt helytáll. Néhány példa erre a sok közül: Xiaomi Mi 8 20 mpx-es előlapi kamerájával a szelfibajnoknak, LG K9 olcsó, kicsi 5"-es házzal, villmágyors záridővel, vagy a Huawei Y6 a középkategóriába zárt 30 fps-es videóival.

 

Várlátogatás

Várak, várromok és várkastélyok szép számmal akadnak Magyarországon vagy akár a határszéleken is. Az egri, a budai, visegrádi vagy akár a szigligeti várat már szinte mindenki bevette, úgyhogy kalandból másszatok fel a kisebb, keményebb lábmunkával megközelíthető és eldugottabb várakhoz is. Ilyen például a Boldogkői vár, ahonnan nem csak 10 csillagos a kilátás, de szenzációs fotókat is tudtok készíteni, de a nemrégiben tökéletesen felújított Füzéri vár távolról is zseniális fotótéma.

Fejér megyében találjátok a Csókakői várat, ami jó kiindulópont a környék várromjainak felfedezéséhez, és az abszolút téglatest formájú várgesztesi vár is megér egy túrát.

A kicsit hiányos, de abszolút használható, a magyar várakat listázó appból még több ihletet tudtok meríteni.

Állatparkok

A nagy hazai állatkertek, mint a budapesti, szegedi, nyíregyházi, veszprémi vagy pécsi mellett kisebb állatparkokat és vadasparkokat különösen ősszel jó meglátogatni, amikor az állatok is kellemesebben érzik magukat. A Balaton mellett például Bivalyrezervátumot, a Hortobágyon a Pusztai Állatparkot, Bőszénfán (a Zselicben) a Szarvasfarmot és a fővároshoz közeli Budakeszi Vadasparkot különösen ajánljuk.

TIPP! A Budakeszi Vadasparknak egy kellemes mobilappja is készült, melyet itt tölthettek le.

A  posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2114306581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása