Tovább tombol a szelfikamera evolúció

Felforgatta, megosztotta, pereskedésre sarkallta és lenyűgözte tavaly a mobiltelefon-használókat a képernyőbe belógó szelfikamera, illetve szenzorok szigetét tartalmazó bevágás, az úgynevezett notch. Mire mindenki megszokta, a telefongyártók úgy döntöttek, hogy ez egy vakvágány, és kitaláltak valami mást 2019-re, a „lyukat”. De akarjuk mi, felhasználók ezeket? Kíváncsiak vagyunk, mi a ti ítéletetek, a cikk végén várjuk a szavazataitokat!

samsung-galaxy-s10-video-konzept-1.jpg

Mégis mi ennek az értelme egyáltalán?

A képernyő körüli káván több dolog csücsült korábban is, mint például a hangszóró, előlapi kamera (manapság kamerák), fényerő érzékelő, kontroll LED, és a többi. Ezeknek az egybezsúfolásával és a keret, illetve a fizikai gombok lehagyásával a képernyő hasznos része sokkal nagyobbá vált. Amit tulajdonképpen szeretni kellene, mégis vannak ellenvélemények - az egyik felhasználó utálkozása odáig fajult, hogy beperelte az egyik legnagyobb telefongyártót, mert a reklámképeken nem látszott a „notchosság”.

TIPP: Bejön  notch? Most 0 Ft-ért juthatsz hozzá például a Honor 10-hez vagy a Huawei P20-hoz

A Lyuk

Mi is megírtuk az idei legvártabb mobiltelefonokról szóló cikkünkben, hogy a tervek szerint a hole punch veszi át a notch szerepét. Így aztán nem egy kis szigetnyi bevágás fog díszelegni az előlapon, hanem egy fekete lyuk. Meg is érkezett az első készülék ezzel az újítással, nagy meglepetésünkre a Honortól a View 20 képében.

Mi sem természetesebb, mint hogy az idei csúcstelefonok egy része, mint a Huawei P30, vagy a két Samsung S10 már lyukasan érkeznek, míg a Xiaomi készüléke egyfajta crossoverben, a CSEPP-ben látja a jövő kulcsát.

Összességében: talán furcsának tűnik ez a megoldás, de tényleg egyre több marad képernyőből, úgyhogy ellenérzés ide vagy oda, valószínűleg egy ideig ezeket kell megszokni. Hogy a notch vagy a punch hole lesz a győztes, az jelenleg még kérdéses - ti melyiket néznétek inkább naphosszat?

Szavazás: hole-punch vs notch

 

 

 

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6814550856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RZoli71 2019.01.09. 13:55:10

Egyik sem, lásd Xiaomi Mi Mix 3

G1 2019.01.09. 16:09:55

Olyan lehetőség nincs, hogy egyik sem?? :(

efi 2019.01.09. 16:49:20

Most mit sajnálják fent azt az 5-6 millit, úgyis tepsi már mindegyik enélkül is.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása