2018 csalódásai telefon fronton

Vajon mit vártunk 2018-ban az okostelefonoktól: többet bíró akkumulátort, jobb wireless funkciókat, klasszabb kamerát, kedvező árfekvést vagy 3D képességet? Idén sok jó készülék került ki a gyárakból, alig győztünk választani, de így is volt néhány, ami elmaradt a várakozásoktól. Ezekből szedtünk össze néhányat, a kommentszekcióban pedig várjuk a ti véleményeteket is: ha van tavalyi kiadású telefonotok, mennyire vagytok vele megelégedve?

hydrogen-4view-hero.png

Elbukott fejlesztések, általános csalódások

Nem sikerült egyik gyártónak sem bevezetnie a régóta ígért hajlítható kijelzőjű okostelefont. Idén újra nekilátnak - írtuk meg a korábbi cikkünkben.

Nem lett alapvetés a vezeték nélküli töltés, a csomagban akkor is hagyományos töltőket találunk, ha a készülék egyébként alkalmas lenne erre, a középkategóriából pedig továbbra is kimaradt ez a funkció.

A vízállóság, por és ütésállóság terén sem sikerült nagyobb előrelépést tenni a  gyártóknak egy-egy modelltől eltekintve.

shutterstock_541714543.jpg

Az év szemfényvesztése

A tavalyi év leginnovatívabb várományosairól szóló posztunkban mi is készítettünk egy listát, melyben ígéretesben tituláltuk a RED kameragyár Hydrogen One modelljét, mivel 3D-s holografikus kijelzőt ígért. Sajnos azóta kiderült, hogy a WOW effekttel bíró reklámok és a karizmatikus készülékház mégsem teljesen azt takarja, amit az ember elvárna egy ilyen árfekvésű (1300 Euro) telefontól. Nagy, nehéz, a holografikus képmegjelenítés szinte egyáltalán nem működik, ha mégis, akkor sok felhasználónál hányingert eredményez a kép hullámzása.

Amitől többet vártunk

Helyes készülék lett a Banana phone, azaz a Nokia 8110-es tavalyi újradizájnolt kiadása, de sajnos (vagy a súlyát tekintve hálistennek) csak nagy vonalakban hasonlít az eredetire, túl okos és könnyed lett (és a betont sem töri át, ha leejtik).

Sokan várták, hogy a Motorola előrukkol egy újabb grandiózus készülékkel, de a csoda elmaradt. A G6 széria maradt a középkategóriában, ha ár-érték arányban nem is okoz csalódást.

Nem jött be az  iPhone klón sem. Az itthon kevésbé ismert Vivo márka V9-ese arról híres, hogy külsőleg szinte tökéletes iPhone X másolat. A V9 idén azzal vitte a pálmát, hogy több portálon is az év legnagyobb csalódásának választották. Külsőségei és igen alacsony ára (kb. 100 ezer forint) közötti feszültség nyilvánvaló, de a készülék középkategóriás teljesítményét sokan nem tudták feldolgozni. Holott összességében egy elfogadható telefonról van szó.

A posztot a Telenor támogatta

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4414570234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masterpiece1 2019.01.22. 08:02:56

Ja, ennyiért kár volt belekezdeni is.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása