Milyen billentyűzetet érdemes választani?

A billentyűzet kérdése nem csak kényelmi, de logisztikai és egészségügyi megfontolásból is kardinális kérdés. Ergonomikus, könnyen cipelhető, több felhasználási módot lehetővé tevő modellek természetesen léteznek, de egyszerre mind - ez talán hiú ábránd. A műfaj jellegzetes típusai azért jó áttekintést adnak, ha vásárlás előtt állunk.

 

 

Gyors és könnyű gépeléshez

 

Rendhagyóan néz ki, de hamar megszokja az ember és a rettegett ínhüvelygyulladás kialakulása is elkerülhető egy szuper kényelmes és ergonómiailag megfelelő billentyűzettel.

Alapvetően két irányba indultak el gyártók. A klasszikus iskola a nagyobb terjedelmű, megoldást preferálja, ami a természetes kéztartáshoz közelítő gépelési (kéz)pozíciót teszi lehetővé.

21029.png

Logitech K350

A nu-school gyártók fizikailag ketté bontják a billentyűzetet, így a két kar távolságát is kényelmesen be lehet állítani, ami egyébként a hát és vállizmoknak is megkönnyebbülést jelent.  Az igazán kényelmes darabokhoz párnázott kéztartó is jár.

 fs2-pc-ls3.jpg

Freestyle2 Split

 

fk403_p1040803_1000.jpg

Matias ErgoPRO

Vannak természetesen hibridek is, mint például ez:

microsoft-1319451832-acc17_ergo_06_jpg.jpg

 Microsoft Slupt Ergo

Gamereknek

 

A notórius játékosoknak egészen más elvárásaik vannak. A legjobb gamer billentyűzeteknél elsődleges szempont a gyors válaszidő, a cool kinézet, a könnyen és sokféleképpen programozható gombkiosztás.

Mint például a Razer billentyűzetei:

 

Nem hátrány a vezeték nélküli kapcsolat sem, ahol az erős és megingathatatlan kapcsolat és a hosszú élettartam a legfontosabb, hiszen komplett pályát, életet bukhat a játékos ennek hiányában. 

81wbg4tvjnl_sx522.jpg

Drevo Calubur 71

 Egy jó vezetéknélküli füles sem árt,  például ez.

Logisztikai álom

 

Zseniális megoldás az összecsukható billentyűzet akár okostelefonhoz, akár tablehez. Kis súlya és rendkívül jó pakolhatósága mellé általában vagány háttérvilágítás is társul.

Hosszas gépeléshez kevésbé kényelmes ugyan, de ez nem is cél. 

1e755782-c4e0-421d-b486-f71f6794f12c.jpg

Meco

 

 

Olyan kivitelt is választhatsz, ami egyszerre több eszközt kezel, mint például az alábbi: az eszközök közöt a bal oldali tekerőgombbal lehet váltani. 

  bluetooth-multi-device-keyboard-k480.png

Logitech K480

Egérrel kombinálva még praktikusabb, különösen okostévéhez, vagy számítógépen való filmnézéshez. 

 sku_kesk.jpg

Avatto A18

Ez pedig egy mini gamer billentyűzet:

avatto-k06-single-handed-mechanical-gaming-mini-keyboard-with-usb-wired-fully-programmable-backlit-keypad-for.jpg

Avatto 06  

Különlegességek  dizájn bolondoknak

Aki még mechanikus írógépen tanult gépelni, vagy nosztalgiával gondol az erősebb ujjizomzatot  igénylő billentyűkre - vásároljon retro mechanikus változatot.

Kihagyhatatlan eleme a válogatásunknak a Star Warsos billentyűzet rengeteg hasznos opcióval és LCD touchpaddel - igazán vagány!

star-wars-keyboard-with-lcd-touchpad-1.jpg

 

Ti melyik típust használjátok?  

A posztot a Telenor támogatta 

telenor_disclaimer_1_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebembenavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3314638702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2019.02.20. 15:29:26

Az én nagy szerelmem a Das Keyboard, annak is az a verziója, amin a gombokon nincs semmilyen felirat:
c1.neweggimages.com/ProductImage/23-830-013-03.jpg

Imááádom, csak ne lenne olyan drága :(

Macropus Rufus 2019.02.20. 15:50:41

"Nem hátrány a vezeték nélküli kapcsolat sem, ahol az erős és megingathatatlan kapcsolat és a hosszú élettartam a legfontosabb, hiszen komplett pályát, életet bukhat a játékos ennek hiányában."
eddig minden gamer a körömben lecserélte a wireless cuccait kábelesre. Oka: a válasz idő nő ha merül az aksi -> pont fossá lőnek mire mozdulnál. Én meg soha nem is használtam wireless cuccokat játékra, mert az a rohadt aksi akkor kezd merülni amikor valami kemény szituban.
Irodába mehet, de játékra szigorúan spagocás cucc kell.

Macropus Rufus 2019.02.20. 16:08:49

kedvecem egy Optimus Maximus billentyű, de némileg húzós az ára. Nem, nem gémer ár...1700dodó :)

www.artlebedev.com/optimus/maximus/

Bobby Newmark 2019.02.20. 17:40:00

@Macropus Rufus: Pontosan. A vezeték nélküli gamer cucc a világ egyik legnagyobb faszsága.
Második a gamer laptop, ami egyesíti a laptopok és az asztali gépek összes hátrányát.

Egyébként meg Razer Naga egér, Razer Tartarus V2 gamepad, Logitech Extreme 3D Pro joystick és az Oculus Rift Touch kontrollerei mellé én úgy választok billentyűzetet, hogy bemegyek a boltba, és kérem a legolcsóbbat.

efi 2019.02.20. 20:53:06

Egy soros enter gomb nem szeretős.
Az ínhüvelygyulladás meg kissé túl van lihegve. Aki hajlamos rá, annak mindennel lesz, ha sokat gépel, aki meg nem, annak semmivel sem. A billentyűzetek 99%-a nem "ergonomikus", még sincs 4 milliárd ínhüvelygyulladásos. Továbbá, amelyik valakinek tök kényelmes, az másnál annál kényelmetlenebb is lehet.

Bobby Newmark 2019.02.20. 21:38:11

@efi: Mint a szilikonos csuklótámasz. Elvileg arra van, hogy ne fájjon a csuklód az egerezéstől. Nekem sosem fájt, csak mikor a szilikonos csuklótámaszt próbáltam...

nyu 2019.02.20. 22:08:37

Kellően billentyűzetfetisiszta vagyok, így a munkahelyen használt szőke billentyűzetem idén érettségizik, itthon taperolt sötétebb nővére meg egy tizessel idősebb.

efi 2019.02.21. 18:26:25

@Bobby Newmark:
Nekem a fiókos, asztallap alá betolható billentyűtartóktól van herótom. 10 centivel mélyebben van, mint az ideális asztalmagasság. Első dolgom, hogy lekapom, a keyboard meg jön fel a helyére.

takacsveca93 2019.04.14. 21:10:00

Én a munkahelyemre vettem egy Gamer billentyűzetet.. nem biztosítottak nekünk jó billentyűket, ami vicces, mert egy elektronikai webshopnál dolgozom, na mindegy. Úgyhogy elegem lett a kényelmetlen billentyűzetből, vettem magamnak egyet. www.ujsagomat.hu/media-markt/ pont azt a fajtát néztem ki, ami világít színesen.

Zsebemben a világ

A zsebünkben egy olyan szerkezetet tartunk, ami sokkal többre képes, ha tudjuk, hogy hozhatjuk ki belőle a maximumot. Ehhez adunk tippeket, trükköket, írunk okosságokat nem csak a telefonokról, appokról és más okoseszközökről, de minden egyébről, amiből kiderül, hogy a technikának és a fejlesztőnek köszönhetően hogyan változik meg az életünk.Bemutatjuk, teszteljük a nélkülözhetetlen alkalmazásokat és kütyüket, érdekes listákat, toplistás érdekességeket állítunk össze - a Telenor támogatásával. Csatlakozz hozzánk, oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat, és kérdezz bátran!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása